Video näyttää, kuinka ohjuksia torjutaan Kiovan yllä – Venäjä hyökkää useasta suunnasta risteilyohjuksilla Ukrainaan

Venäjällä käynnissä laaja ohjusisku Ukrainaan – video näyttää, kuinka ohjuksia torjutaan Kiovan yllä 1:48
Kiovan poliisilaitoksen ja Turkin valtiollisen uutistoimisto Anadolun kuvaamilla videolla näkyy ohjuksia Kiovan taivaalla sekä niiden torjuntaa.

Ukrainan hallinnon mukaan maassa on käynnissä laajamittainen Venäjän ilmahyökkäys.

Iskuja on tehty useaan eri osaan maata. Muun muassa Kiovan, Lvivin ja Harkovan pormestarit ovat ilmoittaneet kaikki räjähdyksistä kaupungeissaan, ja Ukrainan rautateiden mukaan lukuisat junayhteydet ovat myöhässä sähkökatkosten vuoksi.

Ukrainan presidentin neuvonantaja Oleksi Arestovich toteaa Facebookissa, kuinka "yli sata ohjusta on saapumassa useissa eri aalloissa ja ilmahyökkäyshälytykset soivat ympäri maata".

Energialaitos tulessa Venäjän ohjusiskujen jälkeen Harkovassa 1:19
Video: Energialaitos tulessa Venäjän ohjusiskujen jälkeen Harkovassa torstaiaamuna

Ukrainan asevoimien ylipäällikkö Valerii Zaluzhnyi on julkaissut eri lukuja. Zaluzhnyin mukaan 29. joulukuuta laukaistiin 69 venäläistä risteilyohjusta, joista 54 ammuttiin alas. Asiasta kertoo Kyiv Independent.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podolyak toteaa Twitterissä, että iskut kohdistuvat Ukrainan energian infrastruktuuriin ja siviileihin.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kaikista loukkaantuneista ei tietoa, 14-vuotias tyttö sairaalaan

Kaikista uhreista ja loukkaantumisista ei ole vielä tietoa. Ukrainalaisviranomaisten mukaan ainakin kolme ihmistä on loukkaantunut iskuissa ja viety sairaalaan. Heidän joukossaan kerrotaan olevan 14-vuotias tyttö.

Britannian Ukrainan-suurlähettilään Melinda Simmonsin mukaan iskut osoittavat, ettei Venäjä halua rauhaa Ukrainassa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kiovassa ohjus osunut rakennukseen

Kiovan kaupungin sotilashallinto ilmoitti varhain tänään aamulla, että pääkaupungissa alas ammuttu venäläinen ohjus oli osunut rakennukseen Darynytskin kaupunginosassa Dnipro-joen itäisellä rannalla. 

Asukkaita on kehotettu pysymään suojassa, ja ilmahälytys on soinut kaupungissa aamukuudesta lähtien.

Kiovan pormestari Vitali Klitschko ilmoitti noin kello 9 aamulla, että pääkaupungissa kuultiin "useita räjähdyksiä". Hän kehotti ihmisiä varautumaan sähkökatkoihin.

Myös Lvivin pormestari Andriy Sadovy ilmoitti noin kello 9 paikallista aikaa, että kaupungissa kuultiin räjähdyksiä.

Tuhoja asuinalueella Kiovassa – Ukraina: Venäjä ampui yli 120 ohjusta Kiovaa kohti torstaina 1:02
Video: Tuhoja asuinalueella Kiovassa torstaina

Ukrainan puolustusministeriö: Yksi suurimmista ohjushyökkäyksistä sitten helmikuun

Ukrainan puolustusministeriö luonnehti Twitterissä iskujen olleen yksi suurimmista ohjushyökkäyksistä sitten Venäjän hyökkäyssodan alkamisen helmikuussa.

–  Venäjä toivoo, että ukrainalaiset juhlivat uutta vuotta pimeässä ja kylmässä. Mutta he eivät voi voittaa ukrainalaisia, ministeriö kirjoittaa twiitissään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

90 prosenttia Lvivin kaupungista ilman sähköä

Venäjän aamuisten ohjushyökkäysten seurauksena 90 prosenttia Lvivin kaupungista on jäänyt ilman sähköä, kertoo Lvivin kaupunginjohtaja uutistoimisto AFP:n mukaan. Hän varoitti myös vesikatkoksista ja kertoi, etteivät raitiovaunut ja johdinbussit enää kulje kaupungissa.

Venäjä on tehnyt viime aikoina lukuisia ilmaiskuja Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin. On epäselvää, johtuvatko kaikki räjähdykset Kiovassa ohjusiskuista vai myös Ukrainan ilmatorjunnasta. Ohjusten määrää ei ole vahvistettu. 

Pekka Toveri ei usko Venäjän mahdollisen suurhyökkäyksen tuottavan tuloksia 2:43
Video: Pekka Toveri ei usko Venäjän mahdollisen suurhyökkäyksen tuottavan tuloksia

Lue myös:

    Uusimmat