Mainos

Monet mikrotietokoneet aiheuttavat radiohäiriöitä

Turvatekniikan keskus (TUKES) on havainnut useiden markkinoilla olevien mikrotietokoneiden ylittävän niille sallitut radiohäiriöpäästörajat.

TUKES testautti 23 valmistajan tietokoneet. Kuudessa tapauksessa häiriörajojen ylitykset olivat niin suuret, että laitteille jouduttiin määräämään myyntikielto. Ainoastaan kahdessa tapauksessa häiriöpäästöt jäivät alle enimmäistasona olevan EU-normin. Testatuista laitetyypeistä useat on saatu myyntikuntoon pienten korjausten avulla.

Sähkölaitteiden eurooppalaisten säädösten mukaan laite ei saa aiheuttaa vahingollista sähkömagneettista häiriötä muille laitteille. Laitteiden pitää myös olla häiriöltä suojattuja. Häiriötä päästävä laite voi pahimmillaan aiheuttaa vakavia toimintahäiriöitä läheisyydessä oleville muille sähkölaitteille.

Sähkömagneettiset häiriöt ilmenevät, kun käytetään toisiaan häiritseviä sähkölaitteita yhtä aikaa. Televisiossa ja radiossa häiriöt voivat ilmetä kuvan tai äänen laadussa. Muita häiriöitä ovat esimerkiksi tietokoneen tiedonsiirto-ongelmat ja puhelujen häiriöt. Pahimmillaan toisiaan häiritsevät laitteet voivat aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Tästä syystä esimerkiksi matkapuhelinten käyttö on kielletty lentokoneissa ja sairaalatiloissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.