Monacon hurja hidaste hirvittää F1-kuskeja – "Saattaa heittää sinut katsomoon"

Monacon F1-radan kuuluisan uima-altaan mutkan keskelle asetettu iso kanttarihidaste saattaa aiheuttaa autoille kovia vaurioita, uskovat rataa keskiviikkona kiertäneet kuskit.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu C Morella!

Torstai: Harjoitukset klo 10.55 ja klo 14.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Kansainvälinen autoliitto FIA ilmoitti ratamuutoksissaan, että mutkien 15 ja 16 väliin – siis uima-altaan mutkana tunnettuun Piscinen mutkaan – on lisätty iso keltainen ajohidaste, joka tulee 30 sentin matkalle varsinaisen kanttarin ulkopuolelle.

Hidasteella pyritään estämään shikaanimaisessa mutkassa oikaiseminen, mutta esimerkiksi Motorsport.comin haastattelemat Romain Grosjean ja Sergio Perez pitävät estettä vaarallisena.

– En oikein tiedä, miksi se on siinä. Ehkä Porsche Supercupin autoja varten. Tuollaiseen ei kuitenkaan saa koskea, jos ajaa F1-autolla, Grosjean hämmästeli.

– Se näyttää aivan hyppyrirampilta. Jos osut siihen etusiivellä, se leikkaa sen irti, jolloin pienikin virhe voi lennättää sinut seinään, Haas-kuski jatkoi.

Grosjeanin mukaan aiempikin kanttari söi niin paljon aikaa kierroksesta, ettei sen yli kannattanut rymistellä. Myös Force Indian Sergio Perezin mukaan hidaste voi lennättää auton kaaressa seinään.

– Se on aivan liian iso. Minusta niin suurelle kanttarille ei ole tarvetta. Aiempikin oli niin iso, että siihen osumalle lensit seinään. Eli tämä saattaa heittää sinut katsomoon, Perez kritisoi.

Viimevuotisissa harjoituksissa Jenson Buttonin auton rikkoneen kaivonkannen takia suuri osa katuradan kansista on pultattu kiinni viikonlopun ajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja