F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Romain Grosjeanin onnettomuudesta opittu – Bahrainin F1-radan ulosajopaikkaan muutos

2:54
Romain Grosjeanin dramaattinen ulosajo eri kuvakulmista.

Myös tänä viikonloppuna F1-kisan näyttämönä toimivaan Sakhirin rataan on tehty muutoksia viime sunnuntaina tapahtuneen Romain Grosjeanin rajun ulosajon seurauksena.

Grosjeanin auto paiskautui teräskaiteiden läpi yli 220 kilometrin tuntivauhdissa. Auto muutti jyrkästi suuntaansa kontaktista AlphaTaurin Daniil Kvjatin kanssa, joten ulosajokohta oli varsin epätavallinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Nyt F1-sarjan kilpailunjohtaja Michael Masi vahvistaa viikonlopun Sakhirin GP:n tapahtumaohjeissaan, että mutkan kolme jälkeen on oikealle puolelle rataa lisätty rengasvalli. Kohta on juuri Grosjeanin ulosajon tapahtumapaikka.

Bahrainissa ajetaan viikonloppuna edellisestä GP:stä poikkeavalla rataversiolla. Lähes ovaalin muotoinen rata on huomattavasti tavanomaista vauhdikkaampi.

RaceFans-sivuston mukaan myös mutkan 13 kanttari on poistettu, koska vaarana oli, että autot lähtevät siitä yliajaessaan ilmalentoon. Myös mutkan yhdeksän oikealla puolella olevaa rengasvallia on pidennetty ja vahvistettu.

FIA tiedotti aiemmin torstaina aloittaneensa tutkinnan Grosjeanin ulosajosta. Kuudesta kahdeksaan viikkoon kestävässä työssä selvitetään auton ja kuljettajan turvalaitteiden toimintaa sekä radan olosuhteita ja pelastushenkilökunnan toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja