26-vuotias tanssinopettaja kuoli hengenvaaralliseen tautiin vain vuorokauden kuluttua sairastumisestaan

3:20
Pitääkö töihin mennä, jos ei ole kuumetta? Asiantuntijalääkäri vastaa.

26-vuotiaan tanssinopettajan epäillään menehtyneen meningokokki-bakteerin aiheuttamaan sairauteen, kertoo muun muassa Stuff.co.nz-sivusto. Oireet alkoivat keskiviikkona, ja torstaina nainen oli jo menehtynyt. 

Uusiseelantilaisen Kelsey Helena Davidsonin, 26, epäillään kuolleen meningokokin aiheuttamaan tautiin vain vuorokauden sairastelun jälkeen. Oireet ilmenivät keskiviikkona ja Kelsey menehtyi torstai-iltana.

Lehtitietojen mukaan nainen oli vain edellisenä päivänä vetänyt tanssitunteja omistamallaan Radical Step Dance Studiolla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Läheiset ja ystävät ovat saaneet antibioottikuurit, jotta eivät sairastuisi.

Vaarallinen tauti vaatii pikaista hoitoa

Medialähteet eivät kerro, miten nainen sai tartunnan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan läheinen kontakti on edellytys tartunnan saamiselle. Meningokokki voi tarttua pisaratartuntana henkilöltä toiselle, esimerkiksi suutelemalla tai käyttämällä yhteisiä ruokailuvälineitä.

Meningokokki-bakteeri voi pahimmillaan aiheuttaa aivokalvontulehduksen eli meningiitin tai yleistyneen bakteeri-infektion, sepsiksen.

Meningokokin aiheuttama sairaus alkaa äkillisesti ja tauti etenee nopealla tahdilla. Oireita ovat muun muassa korkea kuume, pahoinvointi, päänsärky, niskajäykkyys sekä iholla näkyvät pistemäiset verenpurkaumat.

Nopeimmillaan tautiin voi menehtyä alle vuorokauden kuluessa oireiden alkamisesta. Hoitoon pitääkin hakeutua hetimmiten.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja