Pikkuleijonat puhtaalla pelillä lohkovoittoon – näin Tshekki-ottelu eteni

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue jatkoi MM-kisojen voittokulkuaan keskiviikkona Tshekkiä vastaan. MTV Sport seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Suomi-Tshekki 4-2 (0-0, 4-0, 0-2)

Kello 15.45: Kolmas erä oli sanalla sanoen Suomelta heikko. Tshekki vei sen 2-0 ja Jesperi Kotkaniemen ulosajo oli ikävä lisä otteluun. Nähtäväksi jää, tuottako se Suomen ykkösketjun sentterille pelikieltoa. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä: Annunen 10, Dvorak 5. Laukaukset Suomelle koko ottelussa 33-22.

Kello 15.42: Ottelu päättyy, Suomi voittaa 4-2! Pikkuleijonat voitti jokaisen alkulohkon pelinsä!

60. min: Tshekki yrittää vielä, mutta eiköhän Suomi tämän kunnialla loppuun hoida.

57.44: MAALI, Tshekki kaventaa lukemiksi 2-4. Annusen päälle muodostuu iso läjä, kun Tshekki painaa täydellä höngällä irtokiekon perään. Tipahtanut kiekko menee Annusen jalkovälistä maaliin, osuma merkitään Karel Plasekille.

57. min: Annuselta jälleen loistava torjunta! Karel Plasek laukoi tulisesti suoraan syötöstä, mutta Pikkuleijona-vahti venyttää patjansa eteen.

55.44: JÄÄHY, Suomi alivoimalle. Anttoni Honka kampittaa ja jälleen on alivoima edessä.

56. min: Annunen jatkaa loistamistaan! Tshekki-hyökkääjä Karel Plasek pääsee läpiajoon, mutta Annunen pitää pintansa.

55. min: Suomen maalivahti Justus Annunen on saanut paljon töitä päätöserässä ja hän on ottanut loistavia koppeja. Se lienee tähän mennessä kolmannen erän ainut hyvä puoli.

53. min: Suomi on selvittänyt molemmat jäähyt, mutta Tshekillä on loistava ote edelleen.

52. min: Kovia tilanteita Suomen maalilla! Kiekko kilahtaa tolppaan ja Annunen on jo ulkona, mutta Toni Utunen peittää hienosti.

50.10: JÄÄHY, Suomi kahden miehen alivoimalle. Peetro Seppälä nappaa Jakub Laukon mailasta kiinni ja joutuu istunnolle. Kotkaniemen vitosta on vielä reilu minuutti jäljellä, Tshekin jäähy puolestaan on jo päättynyt.

47.18: JÄÄHY, puntit tasoittuvat kahdeksi minuutiksi. Frantisek Klejna kampittaa Jesse Moilasen keskialueella ja nyt mennään kaksi minuuttia neljällä neljää vastaan.

46.18: JÄÄHY, Suomi heti uudelleen alivoimalle. Kotkaniemi taklaa selästä Matej Blumelia rumasti. Blumel avustetaan ulos kaukalosta, hän on todella tuskaisen näköinen. Kotkaniemi ajetaan ottelusta ulos 5+20-minuuttisella rangaistuksella. Eli nyt on viiden minuutin jäähy tapettavana. Lenni Killinen menee kärsimään jäähyä.

46.02: MAALI, Tshekki iskee 1-4-kavennuksen. Kyllä lähtee terävästi kuti Jakub Laukolta. Turnauksen kolmas maali tshekkihyökkääjälle, suomalaispakki Lassi Thomsonin jaloista hieno veto.

45.19: JÄÄHY, Suomi alivoimalle. Pikkuleijonilla on liikaa pelaajia jäällä ja jälleen on jäähy tapettavana. Arttu Nevasaari lähtee kärsimään rangaistusta.

45. min: Maalivalot vilkkuvat jo! Rasmus Kupari laukoo suoran hyökkäyksen päätteeksi kiekon  voimalla tolppaan! Valot vilisevät, mutta peli jatkuu. Komea vastaisku, Suomen ensimmäinen todellinen maalipaikka kolmannessa erässä.

42. min: Rasmus Kupari luo tilanteen Sampo Rannalle. Nopea laukaus ja kiekko jää pomppimaan Tshekin maalin eteen. Tuomari kuitenkin viheltää pelin poikki ennenaikaisesti.

Kello 15.09: Välihuomiona, USA johtaa Valko-Venäjää 7-0 kahden erän jälkeen. Valko-Venäjä tulee siis Suomea vastaan todennäköisesti puolivälierissä.

Kello 15.08: Kolmas erä on käynnissä!

Kello 14.52: Suomi oli toisessa erässä aivan eri kastissa kuin Tshekki. Neljä maalia, niistä kaksi Niklas Nordgrenille, joka on MM-kisojen maalipörssin kärkimies tällä hetkellä. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä: Annunen 4, Dvorak 15. Suomi johtaa laukauksia kahden erän jälkeen 28-10.

Kello 14.52: Toinen erä päättyy Pikkuleijonien dominoivassa 4-0-johdossa!

38.50: JÄÄHY, Suomi alivoimalle. Konsta Hirvonen estää aloitustilanteessa Tshekin sentteriä ja jäähy tuomitaan.

39. min: Nordgren on taas paikassa! Veto hieman epäonnistuu ja menee vain senttien verran maalista ohi. Hattutemppu on todella lähellä!

37.03: MAALI! Suomi 4-0-johtoon! Niklas Nordgren pyssyttää illan toisen maalinsa ja jo kuudennen osumansa tähän turnaukseen. Kakko tarjoilee jo pelin kolmannen ykkössyöttönsä. Nordgren ottaa maalipörssin ykköspaikan omiin nimiinsä.

36.46: JÄÄHY, Suomi kahden miehen ylivoimalle. Dominik Sklenar huitoo Kakkoa ja Pikkuleijonille puolentoista minuutin aika 5-3-ylivoimalle.

36.09: JÄÄHY, Suomi ylivoimalle. Matej Pekar huitoo ja roikkuu Kim Nousiaisessa kiinni ja lähtee koukkaamisesta istunnolle. 5-5-peli toimii, nytkö tulee maali jo ylivoimallakin?

36. min: Tshekki ei ehdi tällä hetkellä mihinkään mukaan. Suomen jokaine ketju saa hyökkäyspäähän mylläkän aikaan. No, aivan 36. peliminuutin lopulla Tshekki saa toisen laukauksensa Annusta kohti.

33. min: Kova pyöritys Tshekin maalilla. Ensin Anttoni Honka, sitten Norgren ja Kotkaniemi huiskimassa pomppivaa kiekkoa. Ei vain mene maaliin, mutta Suomen ykkösketju on aivan liekeissä tällä hetkellä.

Kello 14.36: Välihuomiona: USA johtaa Valko-Venäjää vastaan toisessa erässä 4-0. USA:n Oliver Wahlström on myös tehnyt maalin, hän on Nordgrenin tavoin viidessä maalissa.

29.57: MAALI! Suomi 3-0-johtoon! Tshekki on aivan sekaisin, kun Pikkuleijonien viisikko pyörittää pitkää hyökkäystä. Kaapo Kakko tarjoilee maalin kulmalta ja Kotkaniemi iskee aivan maalin edestä kiekon häkkiin. Tulihan se maali sieltä! Kakolle ottelun toinen syöttöpiste.

29. min: Suomelta täydellistä alivoimaa, Tshekki ei saa paikan paikkaa. Annusella vain yksi torjunta toisessa erässä. Suomella on kahdeksan laukausta.

26.57: JÄÄHY, Suomi alivoimalle. Tshekin Vojtech Kropacek nostaa hyökkäystä ja Kotkaniemi iskee vastaan. Hieman huolimatonta puolustusta ja jäähy poikittaisesta mailasta.

27. min: Kovaa maalille taas, Kotkaniemi tarjoilee ja Nordgren jyrää voimalla kiekkoon. Laukaus kuitenkin niukasti ohi.

26. min: Tshekki on nyt päässyt peliin vähän mukaan. Ensimmäinen pitkä hyökkäyskin Suomen päätyyn, mutta sitten Suomi iskee vastaan. Konsta Hirvonen pääsee puolittain läpiajoon, mutta Dvorak nappaa kudin hanskaansa.

24. min: Ja seuraavaa painetta. Nordgren yrittää ja sitten on Kaapo Kakon vuoro yrittää. Suomi on äärimmäisen vahva ja Tshekki on aivan sekaisin.

22. min: Ja taas mennään, Dvorak on Tshekki-maalilla hätää kärsimässä. Kaikki ketjut luovat nyt tilanteen ensimmäisessä vaihdossaan. Leevi Aaltonen laukoo, mutta ei sentään kolmatta maalia ensimmäiseen kahteen minuuttiin.

21.12: MAALI! Suomi välittömästi 2-0-johtoon! Kärpistä saapunut Rasmus Kupari näyttää kykynsä. Luo käytännössä itse maalipaikan ja täräyttä hurjalla rannekudilla kiekon maaliin. Upea osuma!

20.36: MAALI! Suomi 1-0-johtoon! Kotkaniemi pääsee mailoineen Tshekki-purun väliin. Kaapo Kakko syöttää nopeasti maalin kulmalle ja Niklas Nordgren puttaa jo turnauksen viidennen maalinsa! Täydellinen alku toiseen erään ja Nordgren turnauksen maalipörssin kärkeen!

Kello 14.06: Toinen erä on käynnissä!

Kello 14.02: Tshekki kilautti kertaalleen tolppaa ja loi muutaman muunkin hyvän paikan. Pikkuleijonat oli alussa vahvempi, sitten oli Tshekin vahva vaihe ja lopussa Suomi otti taas otteen. Maalit odotuttavat itseään vielä.

Kello 14.01: Ensimmäinen erä päättyy 0-0-lukemissa! Erä oli vauhdikas mutta rikkonainen ja jäähyjä tuli paljona; Suomelle kaksi ja Tshekille kolme kakkosta. Maalivahtien torjunnat avauserän jälkeen: Annunen 6, Dvorak 9.

20. min: Ranta nostaa jo kätensä ilmaan! Kotkaniemi löytää hänet loistavalla poikittaissyötöllä ja laukaus lähtee heti, mutta vain sivuverkko pölähtää.

17.58: JÄÄHY, Suomi saa heti perään uuden ylivoiman. Zack Malik koukkii tällä kertaa itsensä istunnolle.

17. min: Kotkaniemellä on kova meno päällä! Hän laukoo kahdesti tulisesti, mutta Dvorak on mies paikallaan. Jos tässä pelissä ei Kotkaniemelle maalia tule, niin jo on ihme, sellainen hönkä on nuorella miehellä pelissä!

16. min: Pikkuleijonat painaa maalille! Dvorak ei meinaa saada laattaa haltuun, kun Kotkaniemi ja Sampo Ranta ovat ronkkimassa, mutta peli vihelletään poikki.

14.50: JÄÄHY, Suomi ylivoimalle. Kotkaniemi suojaa loistavasti ja Jan Jenik koukkii hänet nurin. Nyt olisi paikka Suomella, Tshekki on ollut niskan päällä viime minuutteina.

15. min: Jesperi Kotkaniemi haastaa laidasta todella röyhkeästi maalille. Pääsee kaikkien ohi, mutta Dvorak torjuu. Sen jälkeen Kotkaniemi jyrää Tshekki-veskarin mennessään maaliin ja pelikatko.

14. min: Tshekki on todella lähellä maalia! Annusella käy onni, kun Tshekki käynnistää räväkän vastaiskun. Tulinen laukaus Matej Pekarilta suoraan Jakub Laukon syötöstä ja ylärima kilahtaa. Todella lähellä 1-0-johtomaali.

13. min: Ja heti hyvä tilanne Pikkuleijonilta. Kotkaniemi ja Nordgren syöttelevät näyttävästi tilanteen Toni Utuselle, mutta laukaus kimmahtaa yli maalin. Puolustaja kuitenkin hienosti hyökkäyksessä mukana.

13. min: Tshekki saa Annusen jo pahasti pihalle. Jenik kiertää ensin Suomen puolustuksen ja sitten Annusen ja koko maalinkin. Pahalta näyttää, mutta Jenik ei pääse kääntämään kiekkoa maaliin, eikä omia ole jatkamassa.

10. min: Uusi vahvistus Rasmus Kupari luo Kristian Tanuksen kanssa paikan, mutta Dvorak torjuu varmasti. Laukaukset tässä vaiheessa 3-3.

9. min: Suomi kestää alivoimansa, Annunen joutui pari kertaa töihin, mutta ei mitään kovin vaarallista.

06.26: JÄÄHY, Suomi alivoimalle. Anttoni Honka on huolimaton mailansa kanssa ja saa jäähyn kampituksesta, kun hän kaataa kulmassa Matej Pekarin.

6. min: Kova tilanne Suomen maalilla! Annunen on kuitenkin hereillä, kun tshekki-hyökkääjä yrittää vanhanaikaista.

6. min: Suomi loi pari hyvää paikkaa ylivoimalla, mutta Tshekki kestää. Kristian Tanus pääsi loistopaikalle, mutta laukoi ohi maalista.

4. min: Anttoni Hongalla kaksi huipputilannetta! Ensin tasavajaalla ja sitten ylivoimalla. Vielä ei mene, mutta hyvä meininki on Pikkuleijonilla heti pelin alussa.

02.49: JÄÄHY, Tshekki tuhrii ylivoimansa. Jan Jenik kaataa hyökkäysalueella Jesse Moilasen ja puntit tasoittuvat. Ja Suomi pääsee pian ylivoimalle reiluksi minuutiksi.

01.33: JÄÄHY, Suomi alivoimalle. Kim Nousiainen ottaa koukkaamisesta jäähyn ja Suomi tappamaan ylivoimaa.

1-2. min: Pikkuleijonat aloittaa ennakkosuosikin elkein ja ottaa pelistä hienoisen kontrollin heti alussa. Kiekko alkuhetkinä lähinnä Tshekin päädyssä.

Kello 13.31: Ottelu on käynnissä!

Kello 13.30: Suomen maalivahti Justus Annunen on pelannut kaksi ottelua. Tshekin veräjänvartija Daniel Dvorak on pelannut vain osan yhdestä ottelusta, hänet vaihdettiin avauserässä maalille, kun Slovakia oli iskenyt neljä maalia Lukas Dostalin selän taakse. Dostal on silti pelannut kaksi jälkimmäistä peliä, mutta nyt on Dvorakin vuoro.

Kello 13.27: Suomen puolivälierävastus selviää samaan aikaan pelattavasta USA:n ja Valko-Venäjän välisestä ottelusta. Tuon pelin häviäjä tulee Pikkuleijonia vastaan pudotuspelien aluksi torstaina.

Kello 13.20: Pikkuleijonien kokoonpano:

Maalivahdit: 31 Justus Annunen (30 Jasper Patrikainen)

4. Jan Penik 0+4

Kello 13.15: Suomen kokoonpanossa on muutoksia, kun Kärpistä saapunut Rasmus Kupari ottaa paikan kakkosketjussa. Lenni Killinen putoaa kolmosketjuun ja Arttu Nevasaari 13. hyökkääjäksi. Suomen maalilla jatkaa Justus Annunen.

Kello 13.10: Pikkuleijonat on voittanut kaikki aiemmat kolme peliään. Suomi on näin varmistanut jo lohkovoittonsa. Tshekin puolivälieräpaikka on myös varma, mutta joukkue on lohkossa neljäntenä. Vaikka Tshekki voittaisi tänään, se ei enää pysty nousemaan lohkossa.

Kello 13.10: Tervetuloa liveseurantaan!