MM-rallisarjalla on käsissään piinaava ongelma – tässä on kuskeja raivostuttavan epäkohdan ydin: "En näe mitään järkeä"

MM-rallin alkukautta on värittänyt poikkeuksellisen suuri määrä rengasrikkoja, ja kuljettajat ovat kihisseet raivosta Pirellin toimittamien tuotteiden heikosta kestokyvystä. C Moren studiossa pureuduttiin sarjaa piinaavaan ongelmaan.

– Fuck it! Miten voi olla mahdollista, että rengas puhkeaa yleisöerikoiskokeella ilman, että osuu mihinkään? Tämä on vitsi, M-Sportin Gus Greensmith sadatteli Portugalissa.

Pirellin tuottamat renkaat rallin MM-sarjaan kaudelle 2022 ovat osoittautuneet kauden ensimmäisissä osakilpailuissa hyvin heikoiksi aiempaan verrattuna. Samalla kun rengasongelmat ovat lisääntyneet dramaattisesti, italialaisvalmistajan edustaja on kehottanut kuskeja ajamaan erikoiskokeita siistimmin, mutkia leikkaamatta.

– Valitettavasti emme voi olla leikkaamatta mutkissa, Toyotan Elfyn Evans ilmoitti C Moren haastattelussa.

Hyundain virolaistähti Ott Tänak ilmaisi asian ytimekkäästi.

– Ajamme rallia, emmekä mitään rata-autokilpailua, Tänak latasi.

Mistä MM-sarjan rengasongelmat sitten johtuvat? C Moren asiantuntija Jari Ketomaa esittelee studiossa seikkaperäisesti ralliautojen rengasteknologiaa, ja pohtii syitä Pirellin toimintaan. Rengaskehityksestä hyvin perillä oleva entinen rallikuski antaa italialaisvalmistajan tuotteelle napakkaa verbaalista kyytiä.

Katso rallin MM-sarjaa kiusaavaan ongelmaan pureutuva katsaus artikkelin yllä olevan pääkuvan videosta.

Ketomaa havainnollistaa videolla myös, miten rallirenkaat voivat poiketa toisistaan. Studionäytteitä varten ralliasiantuntija kaivoi rälläkän esiin ja antoi kumille kyytiä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat