MM-rajan komeasti rikkonut Antti Ruuskanen lähetti terävän piikin Tero Pitkämäelle – "Taisin sanoa"

2:47
Videolla Antti Ruuskasen mietteitä MM-rajan rikkomisen jälkeen.

Antti Ruuskanen aloitti oman kilpailukautensa hienosti rikkomalla Dohan MM-rajan heitolla 85,15. Ruuskanen lähetti myös pienen piikin kokeneelle Tero Pitkämäelle.

Ruuskanen avasi kisakautensa Raaseporin keihäskilpailussa komeasti voittamalla tuloksella 85,15. Ruuskanen heitti parhaan heittonsa kisan viimeisellä kierroksella. Nousujohteinen kilpailu eteni aivan suunnitelmien mukaan.

– Vähän lähdin rauhakseltaan liikenteeseen. Kierros kierrokselta pistin vähän tehoja lisää. Nyt on hyvä, että on löytynyt vanha Ruuskanen, että viimeisellä saa jotain aikaiseksi. Otin viimeiseen heittoon vähän jäykemmän keihään. Näköjään sattui kohdilleen ja lensi mukavasti, Ruuskanen summaa kisaa MTV Urheilulle.

Ruuskanen rikkoi heitollaan Dohan MM-kisarajan komeasti kahdella metrillä. MM-raja ei kuitenkaan ollut ainoa tulosraja, jonka Ruuskanen rikkoi. Kokenut 35-vuotias heittäjä lähetti kiskaisullaan iloiset terveiset vielä kisakuntoaan hakevalle Tero Pitkämäelle.

– Taisin sanoa ennen kilpailukauden alkua, että ensimmäisessä kilpailussa 82 (metriä), Tero Pitkämäen viime vuonna heittämä 35-vuotiaiden Suomen ennätyksen pitää mennä rikki. Kyllähän se meni ja se tuntuu hienolta, Ruuskanen toteaa hymyillen.

Ruuskasen oli tarkoitus kilpailla jo Turussa Paavo Nurmi Gamesissa, mutta jalkavamma esti Ruuskasen kilpailun.

– Tarkoitus oli heittää, mutta viimeistelyssä tuli pieni vamma tuohon oikean jalan lähentäjään. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lyödä jarrut päälle ja antaa lähentäjän parantua. Kuitenkin olen kokenut urheilija, niin ratkaisut pitää tehdä viisaasti ja kuunnella sitä kroppaa, eikä mennä heittämään, jos on paikat kipeänä, Ruuskanen kertoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja