MM-mitalisti joutui ennen kuolemaansa surullisen tilanteen eteen poikansa kanssa – ”Huomasin heti, että hän on heikossa kunnossa”

Entinen Ruotsin huippujalkapalloilija Klas Ingesson menehtyi viisi vuotta sitten syövän taistelun uuvuttamana. Nyt hänen poikansa muistelevat häntä ja erityisesti yksi tarina on karua luettavaa.

Ingessonin vanhempi poika Martin Ingesson muistaa hyvin isänsä viimeisiä hetkiä.

Martin oli menossa isänsä kanssa asuntoonsa, joka oli kolmannessa kerroksessa. Portaiden nousemisesta kuitenkin muodostui iso este.

– Kun saavuin ulko-ovelle, huomasin heti, että hän oli heikossa kunnossa. Meidän piti mennä kolme kerrosta portaita ylös, mutta emme pystyneet ottamaan kuin kolme askelta, kun hän alkoi täristä. Loppujen lopuksi minun piti kantaa hänet portaat ylös, Martin Ingesson muistelee Expressenille ja jatkaa:

– Se oli hemmetin outo tilanne. Kumpikaan meistä ei ollut kovinkaan vanhoja. Se olisi ollut eri asia, jos hän olisi ollut 80-vuotias ja minä 40.

Klas Ingesson pelasi pelaaja-urallaan Ruotsin pääsarjan lisäksi Belgiassa, Hollannissa, Englannissa, Ranskassa sekä Italiassa.

Joukkueina olivat muun muassa PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, Bologna FC sekä Olympique Marseille. Ruotsin maajoukkueessa hän voitti MM-pronssia vuonna 1994.

Hän kuoli syöpään 46-vuotiaana lokakuussa vuonna 2014.

 

Lue myös:

    Uusimmat