Mainos

Vaimon paljastukset maajoukkuelegendan itsemurhasta: "Minä löysin hänet, minä leikkasin hänet alas"

8:00

Walesin jalkapallomaajoukkueen legenda Gary Speed hirtti itsensä 27. marraskuuta 2011. Nyt hänen vaimonsa Louise kertoo kirjassaan miehensä viimeisestä päivästä. Brittimedia Mirror uutisoi ensimmäisenä Louisen tarinan.

Videolla tiistain iltakymmenen Tulosruutu.

Speed toimi tuolloin Walesin maajoukkueen päävalmentajana, ja oli esiintynyt vain muutamia tunteja ennen itsemurhaa BBC:n Football Focus -ohjelmassa. Vaimo Louise Speed kertoo tarkasti kuvaillen kokemastaan tragediasta.

– Se aamu, jolloin kaikki tapahtui, ei lähde koskaan mielestäni. Se oli hirveää. Edellisenä iltana olimme olleet ystävämme luona. Se oli ensimmäinen ilta, jolloin annoimme lapsien olla kotonamme itsekseen ystäviensä kanssa, kun itse lähdimme ulos. Tunsimme, että he olivat siinä iässä, että heidät voi jättää yksin, Louise sanoo. 

Speed oli ollut katsomossa vanhan seuransa ottelua Manchester Unitedia vastaan Alan Shearerin kanssa. Tämän jälkeen hän oli ajanut kotiinsa. Louise oli löytänyt miehensä kello 7 seuraavana aamuna.

– Seuraava aamu kotonamme muuttui kauhuelokuvaksi. Minä löysin hänet, minä leikkasin hänet alas. Herätin poikamme Edin ja hän valitettavasti näki, mitä hänen isänsä oli tehnyt, Louise jatkaa.

– Soitin hätänumeroon. Huusin ensihoitajille, että he elvyttäisivät hänet. Tiesin kuitenkin, että hän oli jo poissa. Huusin epätoivoisena. Seisoin autotallissa, jossa hän oli hirttänyt itsensä ja tärisin. Minusta tuli kuin pieni lapsi, en tiennyt, mitä tehdä, Louise sanoo.

– Soitin tämän jälkeen omille sekä Garyn vanhemmille. Kerrottuani asian, oli karmaisevaa kuunnella heidän ahdistuneita huutoja puhelimen toisessa päässä. Muistan, että makasin sohvalla suurimman osan päivästä, jolloin ihmisiä kulki edestakaisin. Kukaan ei oikein tiennyt mitä tehdä tai sanoa, Louise kertoo. 

Gary ja Louise Speed tapasivat toisensa jo 13-vuotiaina Hawarden High Schoolissa.

Louisen kirjasta saadut tuotot menevät Heads Together -hyväntekeväisyyskampanjalle.

Speed pelasi urallaan komeat 535 Valioliigaottelua, joissa viimeisteli 88 maalia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.