MM-mitaleja kahmineen ampumahiihtotähden luksusetu aiheutti naljailua – "Greta Thunberg ei arvostaisi tuota"

3:20
Tulosruutu: Dorothea Wierer juhli myös MM-ampumahiihdon normaalimatkalla tiistaina.

Jo toisen kultamitalin ampumahiihdon MM-kotikisoissaan tiistaina voittaneen Dorothea Wiererin liikkuminen kisakauden aikana on aiheuttanut keskustelua. 

Uransa päättämisestä tähän kauteen vihjaillut Wierer, 29, on saamassa kotikisoista huipennuksen taipaleelleen ampumahiihtokiertueella. Plakkarissa on jo kaksi henkilökohtaista mestaruutta sekä viestihopea, ja mitalitilin kartuttamiseen on vielä kolme mahdollisuutta. 

Lajin suurimmalla italialaistähdellä on myös etuja. Sponsorit ovat nimittäin tarjonneet Wiererin käyttöön helikopterin, jolla hän on liikkunut usein paikasta toiseen kauden aikana.

– Se on hyvä juttu, sillä minulla on paljon tapaamisia. Jos sää sallii lentämisen, minun ei tarvitse istua tunteja autossa, vaan matka vie 30 minuuttia, Wierer kommentoi norjalaiselle TV2:lle

Tämä palvelu on kuitenkin herättänyt myös Wiererin kilpailijoiden huomion. Norjalaistähti Tiril Eckhoff kertoi tiistain kisan jälkeen joulukuussa näkemästään tapauksesta.    

– Minä ja Ingrid Tandrevold Landmark näimme, kuinka hän (Wierer) liikkui harjoituksiin helikopterilla. En usko, että Greta Thunberg arvostaisi tuota priorisointia, Eckhoff totesi viitaten ruotsalaiseen ilmastoaktivistiin. 

Eckhoff antoi kuitenkin tunnustusta Wiererille. 

– Hänen suorituksensa herättävät kunnioitusta. Hän on ollut todella kova (MM-kisoissa). 

Eckhoff ja Wierer ovat olleet aiemminkin tällä kaudella samoissa otsikoissa. Wierer katkaisi välinsä ampumavalmentaja Patrick Obereggeriin ja moitti tätä epärehelliseksi, kun Oberegger siirtyi täksi kaudeksi Eckhoffin luotsiksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja