Norjalaistähti kilpailee MM-kisoissa yli 100 000 euron kello ranteessaan – maajoukkueesta tuttu isoveli myöntää: "Voit kirjoittaa siihen, että olen kateellinen"

Norjalainen Johannes Thingnes Bö on yksi maailman parhaista ampumahiihtäjistä. Viime vuoden lopulla hän nousi otsikoihin jokseenkin ulkourheilullisista syistä.

Bön ranteessa bongattiin loppuvuodesta 2019 sveitsiläisen luksusmerkin Richard Millen valmistama RM 67-02 -kello, jonka arvo on noin 120 000 euroa.

Bö, 26, on tienannut menestyksekkäällä urallaan suuret summat palkintorahaa, yksistään viime kaudella 460 000 euroa, joten pelkkä tällaisen kellon omistaminen ei olisi hänen kohdallaan yllättävää.

Yllättävää sen sijaan oli se, että Bö käytti kelloa myös kilpaillessaan.

Alkuvuodesta asiaan saatiin selvyys, kun Bö kertoi Instagram-tilillään solmineensa yhteistyösopimuksen Richard Millen kanssa. Hän on suunnitellut kädessään olevan aikaraudan itse, ja kyseisen kellon yksityiskohdat onkin tehty Norjan lipun värejä mukaillen. Hintakin on todennäköisesti korkeampi kuin edellä manittu 120 000 euron pohjahinta.

Vuonna 2001 perustettu Richard Mille on tuttu näky urheilupiireissä. Se tekee yhteistyötä muun muassa Alfa Romeon F1-tallin kanssa, ja sen valikoimasta löytyy esimerkiksi Kimi Räikkösen nimikkomalli RM 50-04. Bö on ainoa talviurheilija, jolla on sopimus Richard Millen kanssa.

Dagbladet kyseli Bön kellosta mielipiteitä muilta norjalaisilta, ja yksi vastaajista oli tietysti isoveli Tarjei, itsekin menestyksekkään uran tehnyt ampumahiihtäjä.

– Pitää varmaankin olla maailman paras, että saa käyttää tuollaista kelloa. Ei ole olemassa monia asioita, joista olen hänelle kateellinen, mutta voit kirjoittaa, että siitä kellosta olen kateellinen, Tarjei Bö sanoi norjalaislehdelle.

– On väärin, että hän sai jotain tuollaista. Se on kovin yhteistyösopimus norjalaisessa urheilussa. Olen vaikuttunut.

Johannes Dale puolestaan sanoo jopa kokeilleensa Bön kelloa.

– En melkein kehdannut, mutta kokeilin sitten kuitenkin. Olen vähän kateellinen, mutta minulla ei koskaan tule olemaan noin kallista kelloa.

Vetle Sjåstad Christiansen lähestyi asiaa vitsillä.

– Minä aion ostaa kympillä Casion kellon, ja sitten voitan hänet. Ei se ole kellosta kiinni. MM-kisojen palkintorahat ovat aika hyvät, mutta en tiedä, mitä saa, jos sijoittuu sijoille 25–30. Ehkä lähden sunnuntaina ajamaan takaa Richard Milleä, Christiansen sanoi ja viittasi ampumahiihdon MM-kisoissa sunnuntaina käytävään takaa-ajoon.

Johannes Bö lähtee takaa-ajossa matkaan viidentenä, 23,9 sekunnin päässä Venäjän Aleksandr Loginovista. Isoveli Tarjei starttaa 1,4 sekuntia hänen edellään. Christiansenilla riittää kurottavaa edellä mainituille sijoille 25–30. Hän lähtee matkaan sijalla 33.

Lue myös:

    Uusimmat