Ampumahiihdon norjalaistähdeltä kova tilitys: Uran jatko vaakalaudalla – "Olen kamppaillut niin paljon"

6:04
Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät keskiviikkona Saksan Oberhofissa. Näistä asetelmista suomalaiset lähtevät jahtaamaan menestystä.

Norjan ampumahiihtotähti Tiril Eckhoff, 32, on ollut kilpailematta koko kauden suurien terveysongelmien vuoksi. Moninkertainen arvokisavoittaja on harkinnut vakavasti jopa uransa lopettamista.

Eckhoff on lukeutunut viime vuosina ampumahiihdon kirkkaimpien tähtien joukkoon. Norjalaishiihtäjä voitti vuoden 2021 MM-kisoissa neljä MM-kultaa, yhden hopean ja yhden pronssin. Kyseisen kauden päätteeksi Echkoff juhli maailmancupin voittoa.

Talven 2022 olympialaisissa Eckhoff voitti sekaviestissä olympiakultaa, yhteislähdössä hopeaa ja takaa-ajossa pronssia. 

Kesän ja syksyn aikana Eckhoff joutui kuitenkin terveyshaasteiden keskelle, eikä 32-vuotiasta norjalaista olla nähty tällä kaudella kisaladuilla lainkaan. Nyt ampumahiihdon MM-kisojen alla Eckhoff on kertonut terveyshuolistaan avoimesti norjalaisen NRK:n haastattelussa.

– Kaikki alkoi koronaviruksesta, jota seurasi sitten uniongelmia ja kaikenlaista muuta. Olen saanut hyvää hoitoa, mutta en voi vielä kilpailla. Olen kelvollisessa kunnossa, mutta en sellaisessa, jossa voisin lähteä kilpailemaan, Eckhoff avaa tilannettaan NRK:lle.

Varsinkin merkittävät univaikeudet ovat tuottaneet Eckhoffille paljon haasteita.

– En toivoisi sitä edes pahimmalle viholliselleni. On outoa, kun minulla ei ole tarvittavaa energiaa. Olen aina ollut täynnä energiaa, joten on vähän outoa olla kuin varjo itsestäni.

Eckhoffin terveyden tila on talven edetessä kohentunut, mutta norjalainen käy vielä aika ajoin lääkärin pakeilla. Eckhoff ei usko palaavansa ladulle vielä tämän kauden aikana. Vaikka toipuminen on sujunut hyvin, on viime kuukaudet saaneet norjalaistähden miettimään vakavasti uransa jatkoa.

– Olen hyvin epävarma. Olen ajatellut asiaa paljon, koska olen kamppaillut niin paljon terveyteni kanssa. Mietin yhä, mitä minun pitäisi tehdä. Jatkanko ensi kaudella vai pitäisikö minun lopettaa, Eckhoff sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja