Dorothea Wiereriltä kova päätös – "Jos saisin palata ajassa"

Dorothea Wierer päätti ampumahiihdon kilpailukautensa juuri käytyihin MM-kisoihin. 33-vuotias italialaissuuruus kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa.

Wierer ei saavuttanut sunnuntaina päättyneissä MM-kisoissa Tshekin Nove Mestossa suurta menestystä. Parhaaksi tulokseksi jäi pikakilpailun kymmenes sija.

Vaikka maailmancup-kautta on jäljellä vielä kolmella paikkakunnalla, Wierer ilmoitti, että hänen sesonkinsa päättyy "varhain" MM-kisoihin.

– On ollut rankkaa. Nämä eivät ole kuitenkaan hyvästit, Wierer kirjoitti silmäniskuemojin kera.

"Väärä päätös"

Wierer oli kauden alkuvaiheilla sairaana. Hän julkaisi marraskuussa kuvan kuumemittarista, joka näytti 39 astetta. Hän jätti kilpailuja myös väliin, mutta kisasi kuitenkin jo marraskuun lopussa maailmancupin ensimmäisenä viikonvaihteena Ruotsin Östersundissa.

– Se oli kamalaa. Aloitin kauden sairaana ja yritin kilpailla viesteissä, mutta se ei toiminut. Se oli väärä päätös minulta. Jos voisin palata ajassa, en olisi koskaan mennyt noihin kilpailuihin. Olisin ennemmin keskittynyt parantumaan kunnolla, Wierer kertoi Dagbladetille.

Wiereriltä ei ole nähty ollenkaan aiemmilta kausilta tuttuja huippusuorituksia, vaan hänen kautensa paras henkilökohtainen sijoitus on juuri MM-kisojen pikakilpailun 10:s tila.

Olympiakommentaattoriksi

Wierer on ollut epävarma, jatkaako hän uraansa Italian Milanossa ja Cortina d’Ampezzossa vuonna 2026 järjestettäviin talviolympialaisiin.

Monia kiinnostaa, nähdäänkö italialaistähti kotiolympialaisissa, ja häneltä on kyselty tiuhaan tulevaisuuden kuvioista.

– Se on ollut uuvuttavaa, mutta minulla ei ole vastausta, joten voin vain vastata, että en tiedä.

Se kuitenkin tiedetään, että Wierer toimii tulevana kesänä Pariisin olympialaisissa kommentaattorina Eurosportilla. Urheilija ja kanava julkistivat tiedon yhteistyöstä viikonloppuna.

Menestyjä

Wierer on ampumahiihdon nelinkertainen maailmanmestari – kolme mestaruuksista on henkilökohtaisista kilpailuista. Olympialaisista hänellä on kolme pronssia, yksi niistä henkilökohtaisesta kisasta.

Maailmancupin kokonaiskilpailun Wierer on voittanut kahdesti. Hän on ollut kokonaiskilpailussa myös kerran toinen – viime kaudella – ja kerran kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat