Mainos

MM-matka Valko-Venäjälle Ukrainan varjossa – huolestuttaako?

Suomen jääkiekkomaajoukkueen kannattajaryhmä Witosketju on varannut hotellinsa ja muut majapaikkansa Minskiin jo hyvissä ajoin viime vuonna. Onko Valko-Venäjän naapurimaan Ukrainan tilanne saanut ryhmän huolestuneeksi turvallisuudestaan?

– Sotshissa paikka saattoi vaikuttaa, eikä meitä ollut kisoissa ketjulaisia paikalla. Valko-Venäjä mietitytti myös, mutta kun siellä kävimme tsekkaamassa paikat viime vuonna, ei ollut mitään valittamista maasta eikä paikasta. Kaikki meni silloin mallikkaasti ja toimi hyvin. Ja vielä kun on tällaiset kisat, niin varmaan toimii vielä paremmin, Vesku Lehtonen Witosketjusta uskoo.

Valko-Venäjän poliittinen tilanne, uutiset ihmisoikeusrikkomuksista sekä toimittajien toimintavapauksien rajoittamisesta olivat myrkkyä matkatoimistoille alkuvuonna.

– Ihmiset pelkäsivät varata, koska oli spekulaatiota, pidetäänkö kisoja siellä, Aikamatkojen Mikko Koistinen kertoo.

Myynti kiihtyi viime kuukausina, kun Valko-Venäjän tilanne hautautui Ukrainan kriisin alle. Aikamatkojen kolmisensataa lippupakettia on myyty loppuun muutamia finaalipaketteja lukuunottamatta.

Ukrainan tilanne on aiheuttanut Aikamatkoille vain muutaman myydyn lippupaketin perumisen jälkikäteen. Ukrainan kriisi ei ole toistaiseksi laajentunut maan rajojen ulkopuolelle, kuten esimerkiksi sen pohjoispuolella sijaitsevaan Valko-Venäjään.

Toimittajat saivat lopulta luvan uutisoida kisojen aikana muustakin kuin jääkiekosta. Viisumia eivät tarvitse kisafanitkaan, sillä akkreditoiduille kisavieraille ja pääsyliput kisoihin hankkineille on voimassa viisumivapaus 25. huhtikuuta-31. toukokuuta.

Lue lisää Minskin MM-kisoista MTV Sportin kisasivuilta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.