Mainos

"Ensimmäiset olympialaiset paikan päällä" – suomalaiset kisaturistit valmiina lähtöön

2:03

Perjantaina alkaviin olympialaisiin on lähdössä ainakin parisataa suomalaista kisaturistia. 

Rion perjantaina alkaviin olympialaisiin odotetaan jopa puolta miljoonaa kisaturistia. Kisajärjestelyt eivät ole sujuneet mutkitta: Ihmisoikeusjärjestöt ovat raportoineet poliisiväkivallan lisääntymisestä ja kaupungin pormestari on syyttänyt hallitusta epäonnistuneista turvallisuusvalmisteluista.

Ulkoministeriön mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan ole. Suomen suurlähettiläs Brasialiassa arvioi, että turvallisuustilanne on kisojen aikaan hyvä ja turvallisuusviranomaiset ovat lupautuneet korjaamaan aiemmin havaittuja puutteita ennen kisojen alkua.

– Brasilia on keskittänyt paljon voimavaroja tähän olympiakisojen turvallisuuteen ja vaikuttaa siltä, että rion turvallisuustilanne olympiakisojen aikaan on hyvä. Keskimääräistä jopa parempi, Markku Virri sanoo.

Virrin mukaan järkeä kuitenkin tulee käyttää, eikä esimerkiksi lähteä tutustumaan hämärimpiin alueisiin. Myös aseelliset ryöstöt ovat Rio de Janeirossa yleisiä.

– Kannattaa pysytellä kisa-alueen ja hotelleiden läheisyydessä, Virri sanoo ja kehottaa urheilijoita ja kisaturisteja seuraamaan ministeriön matkustustiedotetta.

Unelmia toteutuu

Ulkoministeriön mukaan jo 155 suomalasita on tehnyt matkustusilmoituksen Rion-matkastaan. Valmiita pakettimatkoja ja virallisia lippuja olympialaisiin myyvästä Björk&Boströmistä kerrotaan, että pakettimatkalaisia on ainakin 150 ja yksittäisiä lippuja on myyty reilusti yli tuhat kappaletta.

Yksi innokas kisaturisti on helsinkiläinen Miikka Neuvonen, joka lähtee omatoimiselle olympia-matkalle torstaina.

– Nämä ovat ensimmäiset olympialaiset paikan päällä. Pienestä pitäen olen seurannut kesä- ja talviolympialaisia ja nyt vihdoin pääsee paikan päälle tsemppaamaan Suomen joukkuetta.

Miksi olympialaisiin? Mikä niissä kiehtoo?

– Ehkä se että mikään muu ei yhdistä maailmaa niin paljon. Missään ei ole niin montaa kansakuntaa, jotka tekevät sitä omaa unelmaansa todeksi, Neuvonen sanoo.

Neuvosta ei huolestuta Rion turvallisuustilanne eikä zikavirusta kantavat hyttyset.

– Jos pelolle antaa tilaa, ei voi nykyään matkustaa oikein missään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.