Jokerien matkan peruminen kyseenalaistetaan Valko-Venäjällä – ministeriöltä voimakas lausunto

2:12
Videolla käsitellään Helsingin Jokerien Minsk-reissun peruuntumisesta ja Valko-Venäjän viimeaikaisia tapahtumia.

Helsingin Jokerit jätti tänään matkustamatta Valko-Venäjän Minskiin tiedotteensa mukaan turvallisuussyistä johtuen. Valko-Venäjän urheilu- ja turismiministeriön mukaan tälle ei kuitenkaan ollut perusteita.

Jokerit olisi pelannut tänään KHL-jääkiekkokauden ensimmäisen runkosarjaottelunsa Dinamo Minskiä vastaan. Koska Jokerit ei matkustanut Minskiin, KHL tuomitsi sille teknisen 0–5-tappion.

– Sille, että Jokerit ei matkusta turvallisuussyistä johtuen, ei ollut perusteita, Valko-Venäjän urheilu- ja turismiministeriö viestitti uutistoimisto Tassille.

Sen jälkeen kun Valko-Venäjää itsevaltaisin ottein hallinnut presidentti Aljaksandr Lukashenka sai jatkaa tehtävässään vilpillisenä pidettyjen vaalien jälkeen, maassa on nähty laajamittaisia mielenosoituksia. Niiden yhteydessä on tehty valtoimenaan mielivaltaisia pidätyksiä, pidätettyjä on kidutettu ja ihmisten sananvapautta on rajoitettu. Valko-Venäjän urheilu- ja turismiministeriön mukaan Jokereilla ei kuitenkaan olisi ollut syytä huoleen.

–  Jos urheilutapahtumia järjestetään Valko-Venäjän alueella, valtiomme huolehtii aina siitä, että tapahtumat järjestetään kaikista turvatoimista huolehtien ja kaikkia sääntöjä noudattaen. Vieraillamme on aina mukava olo vieraanvaraisuuden ja ystävällisyyden ilmapiirissä.

– Jos mitään uhkaa on ollut, siitä täytyy kysyä Jokereilta, jos seura voi tarjota tietoa tai todisteita. Meillä ei ole sellaista tietoa, ministeriö ilmoitti.

Jokerien kapteeni Marko Anttila kertoi MTV Urheilulle, että pelaajat ovat saaneet kaikenlaisia viestejä, mutta "suoranaisia henkeä uhkaavia" ei ole ainakaan hänen tietoonsa tullut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja