MM-kultavalmentaja Jukka Jaloselle jatkosopimus! Leijonien olympia- ja kotikisavalmentaja selvillä

A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on tehnyt kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Suomen Jääkiekkoliiton kanssa.

Jalonen jatkaa tehtävässä kauden 2021-22 loppuun.

Jalosen alkuperäinen pesti ulottui ensi kevääseen asti. Tuoreen jatkon myötä osapuolten välistä sopimusta on jäljellä kolme kautta.

Uusi diili tietää myös sitä, että Jalonen luotsaa Leijonia vuoden 2022 talviolympialaisissa ja samana keväänä pelattavissa Suomen MM-kotikisoissa.

– Maajoukkueen valmentaminen on kenelle tahansa valmentajalle kunnia-asia. On hienoa saada tehdä töitä oman maan huippupelaajien kanssa lajin kansainvälisellä huipulla. Nyt edessä on vielä aivan huikeita tapahtumia, sokerina pohjalla kevään 2022 olympialaiset ja MM-kotikisat, joissa pääsen olemaan mukana, Jalonen iloitsee liiton tiedotteessa.

– Jukka Jalonen oli meidän ykkösvaihtoehtomme ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että yhteisymmärrys löytyi. Tämä ratkaisu tuo maajoukkueen toimintaan jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä, puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

Jalonen on luotsannut Leijonat kahteen eri otteeseen maailmanmestariksi. Ensimmäinen näistä tuli vuonna 2011 ja toinen tänä keväänä.

Valmennus säilyy ennallaan

Jalosen johtama Leijonien valmennus ei koe minkäänlaisia muutoksia tulevalle kaudelle erittäin menestyksekkäästi päättyneen kevään jälkeen.

A-maajoukkue aloittaa kauden 2019-20 tuttuun tapaan marraskuun alussa pelattavassa Karjala-turnauksessa.

Tuolloin Leijonien penkin takana nähdään tasan samat nimet kuin viime vuonna.

Jalosen rinnalla apuvalmentajina toimivat Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen, KooKoon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen ja Jokereiden videovalmentaja Janne Hietanen. A-maajoukkueen joukkueenjohtajana toimii myös tulevalla kaudella Mika Kortelainen

Lue myös:

    Uusimmat