Nuorten Leijonien päävalmentajaksi yllätysnimi

Suomen miesten alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja on Tomi Lämsä, 42. Jääkiekkoliitto tiedotti asiasta tiistaiaamuna.

Liigassa ja KHL:ssä valmennusurallaan työskennellyt Lämsä ottaa Nuoret Leijonat komentoonsa elokuun MM-kisojen jälkeen, joissa vastuuvalmentaja toimii vielä Antti Pennanen.

Kaudesta 2017-2018 Salavat Julajev Ufaa Venäjällä valmentaneen Lämsän sopimus on Nuorissa Leijonissa kahden kauden mittainen ja päättyy kevällä 2024. Tiedotteen mukaan Lämsällä on tulevaisuudessa myös "iso rooli koko suomalaisen huippukiekon kehittämisessä".

Lämsä on valmentanut SM-liigassa päävalmentajana ja apuvalmentajana niin Pelicansia kuin Jokereita. 

– Odotan todella innolla, että pääsen tekemään töitä suomalaisen huippujääkiekon ja toki myös kansainvälisen jääkiekon parissa. Kyseessä on merkittävä rooli suomalaisessa jääkiekossa ja vastuullinen tehtävä, jonka otan vastaan nöyrin mielin, Lämsä sanoi tiedotteessa.

– On hienoa päästä tekemään yhteistyötä seurojen kanssa ja auttamaan nuoria kiekkoilijoita eteenpäin uralla.

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen iloitsi Lämsän valinnasta.

– Saamme Lämsästä Nuoriin Leijoniin ja suomalaiseen huippukiekkoon erinomaisen kansainvälisen pelin huippuosaajan, jolla on mittavaa käytännön kokemusta ja vankka valmentajakoulutus, Oikarinen katsoi.

Lue myös:

    Uusimmat