MM-kisojen avausottelussa tehtiin heti historiaa – Suomen kentiltä tuttu pelaaja ratkaisevassa roolissa

Uusi-Seelanti aloitti jalkapallon MM-kotikilpailunsa voitokkaasti, kun se kukisti yllätyksellisesti avausottelussa Norjan 1-0. Uuden-Seelannin voittomaalin syötti Kansallisen Liigan Åland Unitedia edustava Jacqui Hand.

42137 katsojaa pääsi seuraamaan, kun Uusi-Seelanti nappasi MM-historiansa ensimmäisen voiton. Viidesti aiemmin MM-turnauksessa nähty Uusi-Seelanti oli pelannut 15 ottelua ilman voittoa. Maalipaikat olivat ensimmäisellä jaksolla tiukassa ja tauolle siirryttiinkin 0-0-tasalukemissa.

Heti toisen puoliajan alussa alkoi tapahtua. Tällä kaudella kotimaisessa Kansallisessa Liigassa kahdeksan maalia yhdeksässä ottelussa viimeistellyt Jacqui Hand tarjoili nappikeskityksen ja Hannah Wilkinson viimeisteli maajoukkueuransa 29. maalinsa.

Norjalla oli vaikeuksia päästä kunnollisille maalipaikoille ottelun aikana. Uusi-Seelanti sai 90. minuutilla sauman iskeä lopullinen ratkaisu rangaistuspotkusta, mutta Ria Percival täräytti pallon voimalla ylärimaan ja lukemat säilyivät 1-0:ssa. Lisämaaleja ei nähty, joten Uusi-Seelanti otti todella tärkeän voiton pudotuspeleihin pääsemistä ajatellen.

MM-kisat jatkuvat torstaina vielä yhdellä ottelulla. Kisojen toinen emäntämaa Australia kohtaa Irlannin.