Haulikkomies avasi tulen MM-kisakaupungissa – Norjan jalkapallotähdet heräsivät järkyttävään murhenäytelmään

Jalkapallon naisten MM-kisat käyntiin – näitä maita ja pelaajia kannattaa seurata 2:29
Katso videolta: Näitä MM-kisamaita ja -pelaajia kannattaa seurata.

Jalkapallon naisten MM-kilpailujen aattoyö sai synkän käänteen, kun asemies hyökkäsi varhain aamulla Uuden-Seelannin suurimmassa kaupungissa Aucklandissa sijaitsevaan rakennukseen. Norjan MM-joukkueen hotelli oli vain satojen metrien päässä tapahtumapaikasta. Maan supertähti Ada Hegerberg kertoi NRK:lle, kuinka tragedia vaikutti joukkueeseen.

Kolme ihmistä, ampuja mukaanlukien menehtyi varhain torstaiaamuna paikallista aikaa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa ja ainakin kymmenen haavoittui New Zealand Heraldin mukaan.  Norjan MM-joukkue oli vain muutaman sadan metrin päässä, kun tapahtuma sattui alle 12 tuntia ennen turnauksen avauspotkua.

Kuudesti Mestarien liigan voittanut ja viime vuonna maajoukkueeseen paluun tehnyt Hegerberg myönsi, että tapahtuneella on ollut oma vaikutuksensa pelaajiiin.

– Se osoittaa, että elämä on suurempaa kuin jalkapallo. Olemme ajatelleet heitä, joita tapahtuma on koskettanut. Se oli lähellä hotelliamme, joten sen on vaikea olla vaikuttamatta. Olemme olleet todella turvassa ja saaneet hyvin tietoa tilanteesta, Hegeberg totesi.

– Ennen kuin edes ajattelemme jalkapalloa, niin haluan joukkueen puolesta esittää osanottomme uhrien läheisille. Ajatuksemme ovat uhrien luona. Se on kuitenkin selvää, että haluamme keskittyä työhömme ja se on hyvän ottelun pelaaminen ja voiton saavuttaminen, Hegerberg jatkoi.

Chelseaa edustava Norjan kapteeni Maren Mjelde kertoi tarkemmin, kuinka tapahtumat etenivät joukkueen hotellissa.

– Kaikki heräsivät suhteellisen nopeasti, kun helikopteri lensi hotellin ikkunan ulkopuolella ja suuri määrä hälytysajoneuvoja saapui paikalle. Emme ensin tienneet, mitä tapahtui, mutta lopulta tilanteesta kerrottiin TV:ssä ja paikallismedioissa. Tunsimme olomme koko ajan turvalliseksi, Mjelde kertoi.

– Fifalla (kansainvälinen jalkapalloliitto) on hyvä turvallisuusjärjestelmä hotellissa, meillä on oma turvallisuusvastaava joukkueessa. Kaikki vaikuttavat olevan rauhallisia ja valmistaudumme otteluun tavalliseen tapaan, Mjelde sanoi.

MM-kisojen turvallisuustoimia on kiristetty tapahtumien johdosta. Henkilökunnan määrää on lisätty stadionilla sekä sen ulkopuolella. Turnauksen fanialueen avaamisaikaa lykättiin eteenpäin, sillä se sijaitsee tapahtumapaikan lähistöllä. 

MM-kilpailut järjestetään Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Norja kohtasi avausottelussaan Uuden-Seelannin, joka voitti 1-0. Ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki ampumavälikohtauksen uhrien muistoksi.

Lue myös:

    Uusimmat