Englannin MM-tähdelle karmea loukkaantuminen

Näin Englannin päävalmentaja Sarina Wiegman ja pelaaja Lucy Bronze ennakoivat Tanska-ottelua

Englanti jatkoi niukkojen voittojen sarjaansa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattavissa jalkapallon naisten MM-kilpailuissa, kun se kukisti perjantaina Tanskan maalein 1–0.

Kansainvälisen jalkapalloliiton rankingissa neljäntenä oleva Englanti voitti avausottelussaan nihkeästi Haitin 1–0 eikä tehnyt enempää selkeästi kovempaa vastustajaa Tanskaakaan vastaan. Lauren James laukoi johto-osuman jo kuudennella minuutilla.

Tanskalla oli paikkansa, joista maukkain oli vaihdosta kentälle päässeen Amalie Vangsgaardin pusku muutama minuutti ennen loppua. Pallo osui tolppaan.

Englanti voitti viime vuonna Euroopan mestaruuden ja lukeutuu nytkin suosikkeihin, mutta perjantaina voittoa himmensi tähtipelaaja Keira Walshin loukkaantuminen. Walsh loukkasi polvensa ensimmäisellä puoliajalla, ja hänet kannettiin pois kentältä. Tilanteessa ei ollut kontaktia vastustajan kanssa.

– Aloitimme hyvin ja pelasimme mielestäni hyvin. Teimme maalin. Toinen puoliaika oli taistelua, ja sopeuduimme tilanteeseen. Meidän täytyi todella taistella, jotta voittaisimme ja sen teimme. Olen erittäin ylpeä joukkueesta, Englannin hollantilaisvalmentaja Sarina Wiegman kertoi MM-kilpailujen verkkosivuilla.

Rankingissa 13:ntena oleva Tanska voitti avausottelussaan nihkeästi Kiinan 1–0 ja kohtaa ensi viikolla D-lohkon päätösottelussa Haitin. Kuusi pistettä saalistanut ja jatkopaikassa kiinni oleva Englanti kohtaa päätösottelussa Kiinan.