Anthony joutui riisuutumaan ilkosilleen Qatarin MM-kisoissa – vartijat nöyryyttivät brittifania

0:21
Katso videolta: Kannattaja ryntäsi kentälle sateenkaarilipun kanssa Portugalin ja Uruguayn välisessä ottelussa.

Brittiläinen inews kertoo, että englantilaisfani Anthony Johnson pakotettiin riisuutumaan täysin alasti Qatarin MM-kisojen turvatarkastuksessa.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Johnson on mukana Englannin virallisessa kannattajien matkustusryhmässä. Hänet pysäytettiin Hollannin ja Qatarin välisen ottelun turvatarkastuksessa, koska hänellä oli yllään Englannin virallisiin fanituotteisiin kuuluva sateenkaaren väreissä oleva paita.

Jo aiemmin MM-kisoissa on nähty lukuisia tilanteita, joissa kannattajien pääsy stadioneille on estetty sateenkaariväristen asusteiden ja vaatteiden takia. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kertoi, että sateenkaaren värit olisivat sallittuja alkulohkon toisesta ottelukierroksesta lähtien. Saman viestin vahvisti TalkSportin haastattelussa maanantaina Qatarin MM-kisapomo Hassan Al Thawadi.

Tiistaina kuitenkin selvisi se, että sateenkaaren värit voivat yhä aiheuttaa vaikeuksia MM-kisaotteluun pääsemisessä. Johnson kertoi, että hän joutui riisutumaan alasti, minkä jälkeen hänet otettiin kiinni, koska hänellä oli paidassaan Englannin virallinen merkki sateenkaaren väreissä sekä samoilla väreillä varustettu lippalakki. 

– Pääsimme stadionin pääturvapisteelle ja minua pyydettiin ottamaan kelloni sekä vyöni pois. Tätä ei ollut tapahtunut kahdeksassa aiemmassa pelissä, joita olen ollut katsomassa. Kun menin läpi uudelleen, iso ja roteva vartija huusi naamaani, että en kunnioita heidän kulttuuria, Johnson kertoi.

– Sen jälkeen he tarkistivat minut metallinpaljastimella. Se ei aktivoitunut, mutta he sanoivat, että minulla oli jotain metallia ylläni. He ohjasivat minut yksityiselle alueelle, jossa he ensin pyytivät minua ottamaan pois shortsini, sitten kenkäni ja lopulta alushousuni. Vartija kävi perusteellisesti kehoni ja vaatteeni läpi metallinpaljastimella. Hän oli melkein anteeksipyytelevä lopussa, koska oli selvää meille molemmille, että hän ei löytäisi mitään. Se kaikki kesti noin kymmenen minuuttia, Johnson jatkoi.

"Heitä ei kiinnosta, mitä Fifa sanoo"

Johnsonin palattua turvatarkastuspisteelle, hän totesi, että hänen hattunsa ei ollut enää siellä. Hän oli joutunut ottamaan sen pois tarkastuksen aikana. Vartijat väittivät, että hänellä ei ollut hattua. Se löytyi kuitenkin lopulta metallinpaljastimen takaa. Johnson joutui tämän jälkeen lisätarkastukseen.

– Luulin, että se oli siinä, mutta juuri kun olin leimaamassa lippujani, tuli kaksi vartijaa ja pyysivät minua seisomaan sivussa. He hakivat sen jälkeen virkailijan, joka puhui parempaa englantia. Ympärilläni oli seitsemän ihmistä, neljä poliisia, yksi mies Fifan puvussa ja kaksi perinteisessä qatarilaisessa asussa. Hän pyysi minua ottamaan hattuni pois päästä. Sanoin, että minulla on oikeus pitää sitä ja Fifa oli vahvistanut vain kolme päivää aiemmin, että sateenkaariliput ja -vaatteet olivat sallittuja stadionilla. Hän sanoi minulle, että heitä ei kiinnosta, mitä Fifa sanoo, me päätämme, mitä sisään tulee, Johnson kertoi.

– Hän sanoi, että joko otan hattuni pois tai heidän on haettava ylempiarvoinen virkailija. Sanoin, että hyvä, odotan mielelläni ja tuokaa joku Fifasta. Odotimme kymmenen minuuttia ja he kaikki seisoivat ympärilläni. Sanoin, että ottelu alkaa pian, olen valmis ottamaan hatun pois päästäni, jos te kirjoitatte ylös englanniksi syyt, miksi en saa käyttää sitä. Hän sanoi, että ylempiarvoinen virkailija tekee sen. Muutamaa minuuttia myöhemmin eri poliisi tuli paikalle ja sanoi, että saan mennä stadionille, Johnson päätti.

Katso pääkuvan videolta: Kannattaja ryntäsi kentälle sateenkaarilipun kanssa Portugalin ja Uruguayn välisessä ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja