Suomi nousi viidenneksi yhdistetyn viestissä – MM-kulta ratkesi kolmen maan loppukirissä

Suomen nelikko oli viides Seefeldin MM-hiihtojen yhdistetyn viestissä lauantaina. Maailmanmestaruuden vei Norja.

Joukkueessa urheilivat Arttu Mäkiaho, Leevi Mutru, Ilkka Herola ja Eero Hirvonen

Suomi putosi mitalitaistosta jo mäkiosuudella, sillä nelikon sijoitus oli seitsemäs, reilut kaksi minuuttia kärjen takana. Maalissa Suomen ero kärkeen oli 1.09.

Itävalta otti ohjat 4 x 5 kilometrin hiihto-osuudesta, mutta Norja ja Saksa nousivat 3. osuudella mukaan kultataistoon. Norjan ankkuri Jarl Magnus Riiber oli vahvin loppukirissä ennen Saksan Vinzenz Geigeria ja Itävallan Lukas Klapferia.

Seefeldin MM-kisat ovat nyt ohi yhdistetyn osalta. Suomen joukkueen parhaaksi suoritukseksi jäi Herolan viides sija normaalimäen kilpailusta.