MM-kisoissa raju suomalaiskaatuminen, kisa jäi kesken – ”Lumi ja pömpelit lensivät”

2:41
Videolla Leevi Mutru käy läpi uransa parasta arvokisasuoritusta

Yhdistetyn urheilijoiden Leevi Mutrun ja Eero Hirvosen tunnelmat olivat Seefeldin MM-kisojen torstain henkilökohtaisen kisan jälkeen täysin erilaiset. Mutru hyppäsi ja hiihti uransa parhaan arvokisasijoituksen, Hirvosen kisa jäi kesken.

Mutru onnistui mäkihyppyosuudella loistavasti, hän ponkaisi 99 metriä ja pääsi ladulle parhaalta suomalaissijalta 14. Eroa kärkeen oli hiihtostartissa 59 sekuntia.

– Tänään oli sellainen taistelupäivä ladulla, että menee listaykköseksi. Paras sijoitus arvokisoissa, jopa junnukisoista lähtien, niin olen kyllä todella tyytyväinen, Mutru hymyili kisan jälkeen.

Ilkka Herola tuli ladulla takaa ohi ja kuittasi niin ikään uransa parhaan arvokisasijoituksen. Herola porhalsi lopulta viidenneksi. Sekä Herola että Mutru noudattivat malttia kisan alussa.

– Oli todella raskas ja pehmeä baana. Se vaati rauhallista alkua, eikä saanut mennä yhtään oman limiitin yli. Tuli vastaan tosi paljon väsyneitä kavereita, jotka intoilivat ensimmäisillä kierroksilla. Se koitui monen kohtaloksi. Itse onnistuin vauhdinjaollisesti kohtuullisen hyvin ja viimeisellä kierroksella sai lappaa vilkku päällä aika hyvin, Mutru kertasi hiihto-osuutta.

Mutru oli myös todistamassa tapahtumia, jotka johtivat Hirvosen keskeytykseen. Hän oli joukkuekaveriaan kymmenisen metriä perässä radan kovavauhtisimmassa laskussa. Mutrun arvion mukaan pehmeä lumi teki tepposet Hirvoselle.

– Kyllä siinä lumi lensi ja sivupömpelit lensivät myös aika vinhasti. Raju oli kaatuminen, mutta ei pitäisi olla pahempaa, Mutru kertoi.

– Siinä sai itsekin katsoa, ettei kaadu samaan rysään.

Kilpailu jäi kaatumisen jälkeen Hirvoselta kesken. Hiihtoliiton tiedotuksesta kerrottiin, että Hirvonen sai rytäkässä pintanaarmuja, mutta on muuten kunnossa.

Hirvosta on koeteltu MM-kisoissa, sen lisäksi että hyppy ja hiihtokin on sakannut, hän päätyi lähes selälleen parisprinttikisaa edeltäneellä mäkihypyn koekierroksella.

– Eero on sen verran sisukas, että hän nousee tolpilleen ja voidaan varmasti jo loppuillasta vitsailla tällä, Mutru sanoi.

Yhdistetyssä on jäljellä vielä lauantain joukkuekisa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja