MM-kisajärjestäjät saivat täyslaidallisen suomalaisjuoksijalta – "Olisi voinut käydä todella huonosti"

Camilla Richardssonin MM-kisaurakka päättyi karsiutumiseen alkuerissä 3000 metrin estejuoksussa – selitti erikoista aidan ylitystään kisan keskellä:"Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jarruttaa" 3:20
Camilla Richardssonin MM-kisaurakka päättyi karsiutumiseen alkuerissä 3000 metrin estejuoksussa – selitti erikoista aidan ylitystään kisan keskellä: "Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jarruttaa"

Camilla Richardsson oli pettynyt yleisurheilun MM-kisojen järjestäjiin Dohassa perjantaina. 

Richardsson koki ikävän yllätyksen 3 000 metrin estejuoksun avausesteellä, kun esteen toinen jalka oli normaalia ulompana radan sisäreunasta. Suomalaisjuoksijan vauhti pysähtyi lähes täysin, kun hän ylitti poikkiparrua. 

– Esteessä on kaksi jalkaa, joista toisen pitäisi olla aivan radan reunassa. He olivat laittaneet sen väärälle paikalle, se oli melkein radalla 2. Edelläni oli paljon tyttöjä, ja näin, kun he kaikki väistivät. Ihmettelin, että mitä he tekivät. Kun meinasin hypätä, näin, että se (esteen) jalka on aivan minun edessäni. Jos olisin hypännyt, olisin hypännyt sen päälle. Minun oli pakko jarruttaa ja kävellä sen esteen yli, pettynyt Richardsson kommentoi MTV Urheilulle. 

Richardsson sai tästä huolimatta pääjoukon nopeasti kiinni. 

– Olen iloinen, että siinä ei käynyt mitään. Se oli suoraan sanottuna vaarallinen, varsinkin (kisan) alussa, kun edessä on paljon tyttöjä, etkä näe mitään. Olisi kyllä voinut käydä todella huonosti. 

Richardsson oli eränsä 12:s, joten jatkopaikka jäi haaveeksi. 

– Olen erittäin, erittäin pettynyt, mutta toisaalta olen juossut tällä kaudella todella hyviäkin kisoja. Juoksin hyvän tuloksen Timanttiliigassa ja Eurooppa-cupissa. Ei tämä päivä tarkoita, että kausi on ollut huono. 

– Olen tosi ylpeä siitä työstä, mitä minä ja (valmentaja) Jukka (Keskisalo) olemme tehneet. On ollut todella rankka vuosi, ja olemme päässeet pitkälle. Jatketaan samalla mallilla kohti Tokiota ja Pariisia, Richardsson summaa. 

Alla muiden suomalaisurheilijoiden kommentteja perjantailta:

Wilma Murto hyppäsi positiivisen karsinnan Dohan illassa – finaali jäi silti haaveeksi:"Tästä opitaan ja ensi kaudesta rakennetaan parempi" 2:59
Wilma Murto hyppäsi positiivisen karsinnan Dohan illassa – finaali jäi silti haaveeksi: "Tästä opitaan ja ensi kaudesta rakennetaan parempi" 

Ella Junnilan MM-urakka päättyi pettymykseen – jäi 15 senttiä kauden parhaasta:"Tekniikka petti" 1:44
Ella Junnilan MM-urakka päättyi pettymykseen – jäi 15 senttiä kauden parhaasta: "Tekniikka petti".

Krista Tervo jäi moukarinheiton karsintaan – jakaa kiitosta kisajärjestäjille:"Tämä oli hoidettu erinomaisesti" 2:07
Krista Tervo jäi moukarinheiton karsintaan – jakaa kiitosta kisajärjestäjille: "Tämä oli hoidettu erinomaisesti". 

Pikakomennuksella MM-kisojen 800 metrille kutsuttu Sara Kuivisto harmittelee valmistautumisen puutetta:"Tavoitteena oli jatkopaikka tai hyvä aika eikä tullut kumpaakaan" 1:13
Sara Kuivisto: Ei tullut jatkopaikkaa tai hyvää aikaa.

Simo Lipsasen loikat eivät riittäneet jatkopaikkaan MM-kisoissa:"Tekniikka oli hakusessa – en saanut riittävää tulosta irti" 2:46
Simo Lipsasen loikat eivät riittäneet jatkopaikkaan MM-kisoissa: "Tekniikka oli hakusessa – en saanut riittävää tulosta irti". 

Lue myös:

    Uusimmat