Camilla Richardsson haukkui MM-järjestäjät vaarallisesta erheestä, asiantuntija näki vikaa myös suomalaisjuoksijassa – "Huonosti luettu"

Camilla Richardssonin MM-kisaurakka päättyi karsiutumiseen alkuerissä 3000 metrin estejuoksussa – selitti erikoista aidan ylitystään kisan keskellä:"Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jarruttaa" 3:20
Camilla Richardssonin MM-kisaurakka päättyi karsiutumiseen alkuerissä 3000 metrin estejuoksussa – selitti erikoista aidan ylitystään kisan keskellä: "Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jarruttaa".

Estejuoksija Camilla Richardssonilla oli myös oma vastuunsa yleisurheilun MM-kisojen erikoisessa kompuroinnissa perjantaina, alleviivaa MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen. 

Richardssonin suoritus 3 000 metrin esteiden alkuerässä alkoi dramaattisesti, kun suomalainen oli törmätä päistikkaa ensimmäiseen kuivaesteeseen. Hän kiipesi vaivoin esteen yli, mutta tavoitti vielä pääjoukon. 

Richardsson karsiutui jatkosta ajalla 9.53,06. Hän moitti kisajärjestäjiä juoksun jälkeen

– Esteessä on kaksi jalkaa, joista toisen pitäisi olla aivan radan reunassa. He olivat laittaneet sen väärälle paikalle, se oli melkein radalla 2. Edelläni oli paljon tyttöjä, ja näin, kun he kaikki väistivät. Ihmettelin, että mitä he tekivät. Kun meinasin hypätä, näin, että se (esteen) jalka on aivan minun edessäni. Jos olisin hypännyt, olisin hypännyt sen päälle. Minun oli pakko jarruttaa ja kävellä sen esteen yli, pettynyt Richardsson kommentoi MTV Urheilulle. 

Järvinen ymmärtää Richardssonin kritiikin, mutta vierittää vastuuta tilanteesta urheilijalle. 

– Se oli järjestäjien moka, että esteen jalka oli väärin sijoitettu. Mutta jos tulet esteelle normaalisti – hyppäämällä esteen yli suoraan tai ylittämällä sen koskettamalla sitä jalalla – on ihan sama missä kohdassa se esteen jalka on. Sillä ei ole mitään merkitystä, Järvinen huomauttaa

– Jos tulet esteelle kompuroiden, astumaan sen yli, niin silloin tällä on merkitystä. Mutta se, että esteen jalka oli väärässä kohdassa, ei aiheuttanut sitä, että Richardsson mokasi ensimmäisen esteen. Se oli huonosti luettu esteelle tulo. 

Järvisen mielestä Richardssonilla oli ongelmia useaan otteeseen esteiden kanssa. 

– Esteen jalat ovat niin lyhyet radan suuntaisesti, että jos hyppäät normaalisti, niin hyppäät sen takaa ja sen yli. 

– Ei se esteen jalan sijainti kenenkään juoksua pilannut. Se siinä olisi voinut tapahtua, että joku olisi telonut nilkkansa lähestyessään estettä huonosti, Järvinen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat