Emilia Kankaan jääräpäisyys pelasti – ilon kyyneleet ryöpsähtivät vielä stadionin uumenissa: "Todella, todella iso juttu"

Emilia Kangas työnsi itsensä kuulan EM-finaaliin: "On tässä itkuskeltu jo" 1:27
Emilia Kangas työnsi itsensä kuulan EM-finaaliin: "On tässä itkuskeltu jo"

Kuulantyöntäjä Emilia Kangas herkistyi vielä parin tv-haastattelun jälkeen, kun mietti omaa karsintaansa. Suomalaistyöntäjän jääräpäisyys takasi sen, että kuulakolmikko pääsi valmistautumaan karsintaan normaalisti.

– Tämä on mulle todella, todella iso juttu, Kangas sanoo ääni väristen.

Jännitys nosti tunteet pintaan, mikä purkautui ilon kyynelinä.

– Se meni niin tiukalle. Olin ihan varma, ettei tuo tulos riitä. Ja sitten kuulin, että olin kahdestoista. Siinä vaiheessa sanoin, että työntäjiä on vielä, että ei tule riittämään. Sitten kun se riittikin, oli se mulle todella iso paikka.

Kangas pääsi finaaliin viimeisenä eli kahdentenatoista. Tulos 17,02 riitti tällä kertaa.

– En olisi odottanut , että tuolla kisataan finaalissa, mutta näillä mennään, Kangas sanoi iloisesti kyynelten lomassa.

Rooman liikenne on aiheuttanut urheilijoille päänvaivaa, sillä matka hotellilta stadionille on kestänyt puolesta tunnista jopa puoleentoista tuntiin. Kangas ei halunnut ottaa mitään riskejä, kun stadionille tuloa suunniteltiin.

– Minä olin meistä se jäärä joka sanoi, että mennään sillä aikaisemmalla (bussilla). Onneksi mentiin. Kaikki kiittivät minua ja onneksi ei ollut niin kiire, Kangas kertaa.

Aikainen bussi merkitsi aikaista herätystä. Myöhempi lähtö olisi voinut johtaa todelliseen katastrofiin. Nyt koko suomalaiskolmikko oli paikalla hyvissä ajoin. Eveliina Rouvali ja Senja Mäkitörmä joutuivat kuitenkin pettymään, eikä heillä ole asiaa loppukilpailuun.

– Aikainen aamu on ollut, 5.45 on herätty. Bussiaikataulusählinkiä oli, ja osa joutui tulemaan vähän myöhemmin verkkaamaan ja melkein suoraan callingiin. Sillä oli minulle todella iso vaikutus, Kangas kertoo.

– Meidän bussikyyti kesti vain puoli tuntia. Seuraava bussi tuli stadionille tunnin ja vartin.

Kuulantyönnön finaali on ohjelmassa jo tänään illalla. Kangas lähtee parantamaan ennätystään, joka on 17,60. 

– Toivon, että työntäisin oman ennätykseni täällä. Vähimmäistavoite on finaalissa, että työntäisin pidemmälle kuin tänä aamuna. Sitä kohti.

Kankaan suoritus on merkittävä, sillä edellisen kerran suomalainen  on ollut kuulantyönnön arvokisafinaalissa vuonna 2007, kun Robert Häggblom ja Conny Karlsson työnsivät loppukilpailussa EM-halleissa 2007.

Lue myös:

    Uusimmat