Miten tämä on vielä mahdollista? Kari Jalosen kommentit korostavat tshekkipelaajien hölmöilyn noloutta

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen katsoi kahden tarpeettoman rangaistuksen maksaneen joukkueelleen todella paljon MM-välierässä Kanadaa vastaan Tampereella. Tshekin suomalaisluotsi oli pettynyttä miestä.

C Moren studiokin pureutui kovasanaisesti Tshekin NHL-tähden David Pastrnakin hölmöilyyn. Pastrnak hiiltyi ja kosti toisessa erässä Kanadan Pierre-Luc Dubois'n taklauksen huitaisemalla tätä kyynärpäällä päähän. Pastrnak sai kahden minuutin estämisrangaistuksen, jonka aikana Adam Lowry vei Kanadan 2–1-johtoon.

Pastrnakin temppu näkyy ylälaidan videolta. 

Siitä käynnistyi Kanadan vyöry. Kent Johnson kasvatti pian johdon kahden maalin suuruiseksi, ja Kanada osui vielä sen jälkeen toisessa erässä ylivoimalla David Krejcin väkivaltaisuusrangaistuksen aikana.

Kanada rynnisti lopulta 6–1-voittoon.

– Me olemme puhuneet oikeastaan koko turnauksen ajan jäähyttömyydestä. Meillä on ollut sen kanssa tekemistä. Se ei ole ainoastaan tämä peli. Meillä on ollut alusta lähtien sen kanssa ongelmia. Olemme yrittäneet poistaa ne, koska minä en usko siihen, että täällä pärjää niin, Kari Jalonen sanoi.

Viestit eivät olleet menneet, hämmästyttävää kyllä, nähdyn perusteella siltikään perille. Jalonen ei ollut vielä keskustellut Pastrnakin kanssa tämän tuoreesta hölmöilystä.

– Kyllä pelaajat tietävät. Me olemme puhuneet siitä niin monta kertaa jo, että kyllä heidän pitää tietää, mikä tilanne on, Jalonen alleviivasi.

"En halua nähdä typeriä jäähyjä enää huomenna"

Ensimmäisessä erässä Tshekki pelasi vielä vahvasti. David Krejci kihautti joukkueen ylivoimalla 1–0-johtoonkin ennen kuin Kanada tuli tasoihin erän viimeisellä minuutilla Dylan Cozensin osumalla.

– Valmistautuminen meni kyllä ihan nappiin. Tulimme peliin todella hyvin. Pelasimme just sitä peliä, mitä ajattelimme, että Kanadaa vastaan pystymme pelaamaan. Siinä oli paikka, (Tomas) Hertlin läpiajo, josta olisi voinut 2–0. Mutta tämä on ihan jossittelua.

– Hukkasimme oman pelimme totaalisesti niihin kahteen ylivoimamaaliin.

Jalonen yritti toisen erän aikana ravistella joukkuettaan aikalisällä huomattuaan pelaajien olevan alamaissa.

– Yritin saada fokusta takaisin, että oltaisiin päästy peliin kiinni, mutta ei enää onnistuttu.

– Kyllä Kanadalle täytyy antaa krediitit siitä, että he pitivät sitten pelin hallussaan, eivätkä antaneet meille enää mitään. Tämän tuloksen kanssa on elettävä tämä ilta, ja huomenna mennään eteenpäin.

Siinä missä Kanada pelaa sunnuntaina loppuottelussa isäntämaa Suomea vastaan, Tshekki kohtaa pronssitaistossa Yhdysvallat, jonka se löi aiemmin lohkovaiheen ottelussa 1–0. Jalonen uskoo, ettei ketään tarvitse motivoida, kun on mahdollisuus voittaa mitali.

– Uskon, että pelaajat ovat motivoituneita päihittämään Yhdysvallat ja ottamaan pronssimitalit. Oli meidän tavoitteemme, että voimme tuoda mukanamme jotain ja nyt meillä on mahdollisuus voittaa pronssia.

Jalonen kuitenkin korosti, ettei tämä tapahdu miten tahansa.

– Meidän täytyy pelata 60 minuuttia, ei 20 minuuttia.

– Enkä halua nähdä typeriä jäähyjä enää huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat