Miten kävisi teidän työpaikallanne? Tesla-pomo antoi työntekijöilleen armottoman käskyn, jota on vaikea uskoa todeksi

14:45

Sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja on viime viikkoina antanut ymmärtää, että yhtiön Fremontin-tehtaalla tullaan tekemään isoja muutoksia, joilla tähdätään aiempaa tehokkaampaan ja kannattavampaan toimintaan. Nyt suunnitelmat ovat konkretisoitumassa karulla tavalla.

Pääkuvan video

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille

Työntekijöilleen viikonloppuna lähettämässään kirjeessä Elon Musk kertoo, että Tesla tulee hankkiutumaan eroon kaikista niistä alihankkijoiden kautta Teslalle työskentelevistä henkilöistä, jotka eivät saa vankkumatonta luottamusta vähintään yhdeltä Teslan omalta työntekijältä. 

Musk pyytää työntekijöitään lähettämään henkilöstöosastolle viestin, jossa arvioi jonkin alihankkijalla työskentelevän henkilön taitoja, tärkeyttä ja luotettavuutta. Teslan työntekijän on samalla kannettava vastuuta alihankkijan työntekijän toiminnasta – nyt ja jatkossa.

– Niiltä henkilöiltä, joiden puolesta Teslan työntekijät eivät ole valmiita pistämään omaa mainettaan peliin, tullaan estämään pääsy tuotantolaitoksiimme ja verkkoomme maanantaiaamusta alkaen. Kyseessä on maailmanlaajuinen käytäntö, Musk kertoi armottomassa kirjeessään.

– Aika hankkiutua eroon takertujista, hän jatkoi.

Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, millaisiin toimenpiteisiin Muskin määräys tulee oikeasti johtamaan. On kuitenkin varmaa, että yli 10 000 henkilöä työllistävässä tehtaassa on paljon myös sellaisia työntekijöitä, joiden puolesta kukaan ei välttämättä halua pistää omaa mainettaan tai työpaikkaansa likoon.

Lähde: Electrek

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja