Miten kannattaa toimia, jos auto ei tottelekaan kauko-ohjainavainta?

Jos avaimen paristo loppuu, miten auton saa auki ja käyntiin? 1:49
Videolla Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen näyttää, miten mennään sisälle Skoda Enyaq -sähköautoon ja käynnistetään se.

Tiedätkö, miten toimia, jos auto ei tottelekaan kauko-ohjainavainta?

Jonain päivänä autoilijalla saattaa olla edessään tilanne, että auton "avaimeton" lukitusjärjestelmä ei aukeakaan kahvaan tartuttaessa. Tällöin kannattaa kokeilla vielä painaa kauko-ohjainavaimen nappulaa. Jos tämäkään ei auta, menee monelta autonkäyttäjältä sormi suuhun. Ongelman aiheuttaja on tyypillisesti kauko-ohjainavaimen tyhjentynyt tai kylmettynyt paristo. 

Ensiapuna voi yrittää lämmittää kauko-ohjainavainta pitämällä sitä hetki nyrkin sisällä. Toinen vaihtoehto on käydä ostamassa avaimeen uusi paristo, jos niitä myyvä liike sattuu olemaan lähellä. Mikäli edellä kuvatuista toimenpiteistä ei ole apua, pitää turvautua auton hätäavaukseen ja -käynnistykseen – nämä tietenkin edellyttävät, että autonkäyttäjä tiedostaa mahdollisuuksien olemassaolon ja tietää, miten ne tehdään.

Oheisella videolla Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen näyttää, miten mennään sisälle Skoda Enyaq -sähköautoon ja käynnistetään se. Jokaisen autonkäyttäjän kannattaa kuitenkin varmistaa oikea toimintatapa juuri oman autonsa kohdalla. Parhaiten tämä selviää auton käyttöohjeen avulla.

Lue myös:

    Uusimmat