Mitättömästä tilanteesta huolestuttava isku tulikuumalle SM-liigaseuralle

Pelicans-vahti Jasper Patrikainen loukkaantuu mitättömän näköisessä tilanteessa 1:22
Pelicans-vahti Jasper Patrikainen loukkaantuu mitättömän näköisessä tilanteessa

Pelicans-vahti Jasper Patrikainen jätti keskiviikon SaiPa-ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Seuran urheilujohtaja Janne Laukkanen kertoo MTV Urheilulle, että ykkösvahdin pelikunto on vielä epäselvä. 

Patrikainen viittoi SaiPa-ottelun ensimmäisen erän loppupuolella tuomariston suuntaan. Peli vihellettiin poikki ja Patrikainen poistui pukusuojaan. Edeltävä pelitilanne vaikutti hyvin harmittomalta, eikä torjujaan tullut esimerkiksi minkäänlaista kontaktia.

Patrikainen pyysi vihellystä ja poistui pukusuojaan – katso erikoinen tilanne pääkuvan videolta.

Pelicansin urheilujohtajan Janne Laukkasen mukaan Patrikaisen pelikunto on tällä hetkellä arvoitus. Jatkotutkimuksia on kuitenkin tehty. Joukkue kohtaa perjantaina Ilveksen.

– En osaa tässä vaiheessa vielä sanoa. Tutkimukset ovat vielä kesken. Katsotaan kun saadaan viestiä, että miten asian kanssa edetään. Asia selviää toivottavasti tämän päivän aikana. 

Pelicans vahvisti maalivahtiosastoaan hiljattain kokeneella ruotsalaiskassarilla, kun Johan Gustaffson liittyi joukkueeseen. 

31-vuotias Gustaffson ei ole pelannut tällä kaudella vielä missään, mutta päätyi debytoimaan keskiviikkona Pelicans-maalilla Patrikaisen jätettyä ottelun kesken.

Gustaffsonin palkintokaappi on hulppea. Hän on voittanut muun muassa MM-kultaa, kolme CHL-mestaruutta ja kaksi Ruotsin SHL:n mestaruutta. 

Pelicansissa alkukauden ajan maalilla suurinta vastuuta kantanut Jussi Olkinuora siirtyi joulukuussa Sveitsin liigaan. 

Lahtelaisseura on kuumassa vireessä. Joukkue on neljän ottelun voittoputkessa ja alkukauden surkea kurssi on kääntynyt. Sarjasijoitus on tällä hetkellä seitsemäs.

Lue myös:

    Uusimmat