Liigaviikko: Olli Jokisessa poikkeuksellisia piirteitä: "Jotain todella suurta" – JYPissä avainasia pahasti vinksallaan

Liigaviikko: JYP täydessä kriisissä, valmentajaa vaihtanut Kärpät parantanut, Olli Jokisen Jukurit loistaa 23:25
Liigaviikko: JYP täydessä kriisissä, valmentajaa vaihtanut Kärpät parantanut, Olli Jokisen Jukurit loistaa.

MTV Urheilun Liigaviikko pureutui ensi kertaa tänä vuonna SM-liigan tulikuumiin puheenaiheisiin torstaina. Studioisäntä Teemu Niikon ja asiantuntija Petteri Sihvosen pihteihin joutui kriisissä vellova Jyväskylän JYP. Kehuja lähti puolestaan Rauman, Oulun ja erityisesti Mikkelin suuntaan. 

Liigaviikko on katsottavissa kokonaan yllä olevalta videolta tai MTV Katsomossa. Alla jakson aiheiden tarkempaa esittelyä aikakoodeineen. 

Heti jakson alussa kehut lähtevät Rauman Lukolle. Se punnersi CHL:n 1. välierästä Sveitsistä 2–2-tasapelin tiistaina, kiirehti sieltä yksityiskoneella Tampereelle ja löi Ilveksen jatkoajalla 3-2 keskiviikkona. 

JYPissä puolestaan myrskyää. Kaikki lähti päävalmentaja Jukka Rautakorven ja hänen apulaisena Ville Niemisen potkuista joulun alla. Alkuviikosta yksityiskohtia potkuista kerrottiin julkisuuteen kannattajayhdistyksen suulla. 

Tässä kaikessa on hämmästyttänyt varsinkin JYPin urheilutoimenjohtajan Mikko Viitasen ja hallituksen puheenjohtajan Jukka Seppäsen vastuut ja heidän työnjakonsa. Sihvonenkin on arvostellut Seppästä siitä, että hän on puuttunut asioihin, jotka eivät kuulu hänelle. 

– Tähän väliin ei pitäisi päästä! Sihvonen toteaa puhuessaan linkistä valmennuksen ja urheilutoimenjohtajan välillä.

Lisää aiheesta JYP-osuudessa, joka käynnistyy kohdasta 4.05 eteenpäin. 

Jos JYP on syöksynyt valmentajavaihdoksen jälkeen, Kärpät on puolestaan parantanut Lauri Marjamäen korvanneen Ville Mäntymaan alaisuudessa. Sihvonen uskoo, että joukkueen ilmapiiri on parantanut, mikä on tuonut rentoutta oululaisryhmän otteisiin. 

Lisää aiheesta Kärpät-osuudessa, joka käynnistyy kohdasta 10.20. 

Jakson loppu kuuluu Mikkelin Jukureille ja sen päävalmentajalle Olli Jokiselle. Jukurit on sarjassa neljäntenä, mikä on Sihvosen mielestä seurausta kristallinkirkkaasta, hieman erilaisesta peli-identiteetistä.  

– Siinä on jotain todella suurta. 

– Jokinen jättää tällä jonkinlaisen jäljen suomalaiseen jääkiekkoon, näytteitä Jokisen luotsaamasta jääkiekosta vyöryttävä Sihvonen ylistää. 

Mutta yhden vaatimuksen Sihvonen vielä esittää ennen kuin Jokisesta voidaan puhua SM-liigan kauden parhaana valmentajana. Se selviää pääkuvan videolta. 

Lisää aiheesta Jukurit-osuudessa, joka käynnistyy kohdasta 14.00. 

Lue myös:

    Uusimmat