Pelicans neuvotellut tähtinimen kanssa – näin seura kommentoi

Pelicans-tähtivahti Patrik Bartosakilla on hyvin värikäs menneisyys – vastaanotto Lahdessa on ollut suvaitsevainen 2:42
Bartosakille on soiteltu – videolla juttu viime kaudelta

Pelicans on etsinyt viikon mittaan kuumeisesti maalivahtia SM-liigajoukkueensa vahvikkeeksi. Jussi Olkinuoran jättämä aukko on edelleen täyttämättä, mutta keskusteluja on käyty, myös tutun tähtinimen suuntaan.

Täksi kaudeksi Lahteen palannut Olkinuora käytti sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja kipaisi Sveitsiin. 

Pelicansin maalivahtiosastoon puhkesi ammottava aukko. MTV Urheilu tiedusteli jo maanantaina, olisiko joukkueessa jämäkkää jälkeä useamman kauden aikana tehnyt Patrik Bartosak potentiaalinen hankinta. 

Seuran urheilupomo Janne Laukkanen myönsi, että Bartosak voisi olla vaihtoehto. 

Nyt Pelicans on myös edistänyt asiaa kulisseissa.

– Asiasta on hänen kanssaan keskusteltu, mutta ei olla mitään vielä päätetty. Asia on siis vielä kesken, Laukkanen sanoo perjantaina.

Viime keväänä SM-hopealle Pelicansin torjunut tshekkivahti ei ole ainoa kassari, jonka puhelin on soinut viime päivien aikana. Laukkanen ei pysty lupaamaan uutisia ennen joulua.

– Se on aika monesta asiasta kiinni, että onko joku, joka saadaan irti jostain. Tiedusteluja on tehty ja nyt odotellaan vastauksia. Joskus menee päivä, joskus viikko, Laukkanen sanoo.

Bartosak heitti maanantaina vettä myllyyn sosiaalisessa mediassa. Torjuja julkaisi itsestään Instagramissa kuvan Pelicans-vermeissä. Huhumylly ja puheet "varmasta hommasta" kiihtyivät kiekkopiireissä. 

Lahdessa ulostulo pantiin merkille huvittuneena. 

– Se oli hyvää markkinointia häneltä, Laukkanen nauraa.

Entä Aaltonen?

Lahdessa kausilla 2018–2019 ja 2019–2020 pelannut Juhamatti Aaltonen pulpahti vapaille markkinoille keskiviikkona, kun kokenut laitahyökkääjä purki sopimuksensa tshekkiläisseuransa kanssa. 

Oulun Kärpät ilmoitti nopeasti, että kasvatin kotiuttaminen kiinnostaa. Laukkanen on tutusta pelaajasta kysyttäessä maltillisempi. Hänen mukaansa Pelicansin laituritilanne on lähtökohtaisesti tarpeeksi hyvä. 

– Kyllähän Juhis aina kiinnostaa, jos sellainen mahdollisuus on, mutta ei olla seurassa asiasta keskusteltu, Laukkanen kuittaa. 

Surkean alkukauden pelannut Pelicans on piristynyt vuodenvaihteen lähestyessä. Joukkue on tällä hetkellä SM-liigassa kymmenentenä. Tänään lintuparvi porhaltaa Ässien vieraaksi Poriin. 

Liigaviikko: Pelicansin tähtipelaajan lähdössä ihmeellinen tausta – onko HIFK mestarisuosikki vai ei? 18:19
Liigaviikko: Pelicansin tähtipelaajan lähdössä ihmeellinen tausta – onko HIFK mestarisuosikki vai ei?

Lue myös:

    Uusimmat