SM-liigan kulttikapteenilla räiskyy – Sihvonen: "Arvotonta näytelmää"

Jesse Joensuulta toistuvasti erikoisia reaktioita tuomariston suuntaan 1:33
Jesse Joensuulta toistuvasti erikoisia reaktioita tuomariston suuntaan – videolla kooste tempauksista

Porin Ässien kapteeni Jesse Joensuu on esittänyt lyhyen ajan sisään useamman mielenosoituksellisen tempauksen SM-liigajäillä. MTV Urheilun kiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mielestä kapteenin toiminta on oire joukkueen apeista otteista. 

– Arvotonta näytelmää, jonka päätähti hän on, täräyttää Petteri Sihvonen.

Viime viikon HPK-ottelussa Jesse Joensuu näytti sarkastisesti tuomarille peukaloa. Kärpät-pelissä oikeudenjakajalle huuteleminen tuotti käytösrangaistuksen. Eilen keskiviikkona Joensuu vaikutti tulistuneen kiinnipitämirangaistuksesta niin, että spurttasi temperamenttia puhkuen talla pohjassa jäähyaitioon. 

– Hän on rakastettu hahmo, yrittää kaikkensa ja ylikin. Hyvinkin pieni vastoinkäyminen saa hänet nyt tolaltaan, Sihvonen jatkaa.

Joensuun viimeaikaiset protestitempaukset voit katsoa koostettuna pääkuvan videolla.

Ässien alkusyksyn raikas tuloskunto on vaihtunut maalinteon vaikeuksiin ja pistetahti on laihtunut melkoisesti. 10 ottelun kuntopuntarissa vain JYP ja SaiPa ovat suorittaneet heikommin. 

– Ässät on viime aikoina alkanut häviämään pelejä. Tämä on yhtälö, missä Joensuun, joka ei ole yksinkertaisten miesten yksinkertaisen pelin pelaaja, vaan poikkeuksellinen, älykäs ihminen, on alkanut oireilla itsensä ja joukkueensa kannalta tyhmällä tavalla, Sihvonen tokaisee. 

Ylen tietojen mukaan Joensuu päättää uransa kuluvaan kauteen. 

– Mahtaako Joensuu tajuta, että kun käsillä on hänen osaltaan joutsenlaulu SM-liigassa, että minkälaisen jäljen ja muistikuvan hän jättää itsestään. Hän viestittää olevansa tuomareiden, pelin ja vastustajan yläpuolella. 

Joensuun teatraaliset eleet ovat aiheuttaneet huvittuneita reaktioita sosiaalisessa mediassa. Sihvonen sanoo ymmärtävänsä väriläiskä-tyyppisten pelaajien ja tekojen viihdearvon, mutta on huolissaan siitä, että tulokaspäävalmentaja Jere Härkälän asemalle toiminta ei tee hyvää. 

– Härkälää tästä ei voi syyttää, mutta Karri Kiven aikana ei olisi tullut kuuloonkaan, että Joensuu olisi näin käyttäytynyt. Kokeneen pelaajan pitäisi tajuta, että nuori päävalmentaja saadaan tällä tavalla näyttämään vähän kädettömältä. 

Ässät on sarjataulukossa sijalla 10. Joukkue repii, raastaa ja runnoo seuraavan kerran lauantaina, kun vastaan asettuu TPS.

Lue myös:

    Uusimmat