Mitä tähän sanoo Lewis Hamilton? Lähde: "maailman suurin saastuttaja" korvaa Mercedeksen pitkäaikaisen yhteistyökumppanin – F1-auton ulkoasu uudistuu

Racingnews365- ja Racefans-sivustoille kirjoittava F1-toimittaja Dieter Rencken uutisoi oman "erittäin luotettavan" lähteensä tietojen perusteella, että Mercedeksen pitkäaikainen yhteistyö öljy-yhtiö Petronasin kanssa päättyy tähän kauteen ja tilalle tulee F1-sarjan pääyhteistyökumppaneihin lukeutuva saudiarabialainen Aramco.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.12.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Petronas on toiminut Mercedeksen nimikkoyhteistyökumppanina aina siitä lähtien, kun Mercedes perusti oman tehdastallinsa kaudelle 2010. Malesialaisyhtiö lopettaa tämän kauden päätteeksi myös yhteistyönsä MotoGP-talli Yamaha SRT:n kanssa.

Mercedeksen kannalta nimikkokumppanin vaihtuminen tulee väistämättä näkymään tallin autossa ja sen värityksessä.

Vaihdos Aramcoon on sikäli luonteva, että 33,3 prosenttia Mercedeksen F1-tallista omistava brittiläinen kemikaaliyhtiö Ineos teki kaksi vuotta sitten kahden miljardin dollarin investoinnin Saudi-Arabiaan. Ineos tiedotti kesällä 2019 rakentavansa maahan kolme kemiantehdasta yhteistyössä Aramcon ja ranskalaisen Totalin kanssa. Tehtaiden odotetaan valmistuvan vuonna 2025.

Siinä mielessä tuleva yhteistyökumppanuus on mielenkiintoinen, että Aramcon maine ei ole kovin hyvä. Yhtiö tunnetaan paitsi maailman tuottoisimpana yrityksenä myös "maailman suurimpana saastuttajana". Lisäksi ihmisoikeusrikkomuksistaan tunnettu Saudi-Arabia on aiheuttanut lajipiireissä ärtymystä jo sillä, että maa isännöi tällä kaudella ensimmäisen kerran F1-osakilpailua.

Mercedes puolestaan on tullut viime vuosina, Lewis Hamiltonin johdolla, tunnetuksi tallina, joka puhuu julkisuudessa niin ympäristön kuin ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Nähtäväksi siis jää, miten kuljettaja, talli ja yhteistyökumppani sovittavat arvomaailmansa yhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja