Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin – "Pahimmillaan johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin"

Oulun uhreja houkuteltu netissä 1:55

Oulun poliisilaitos on julkaissut tiedotteen, jossa se kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan Oulussa sattuneesta järkyttävästä tapauksesta, jossa yli 10-vuotias tyttö on joutunut useiden miesten raiskauksen ja seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi kuukausien ajan.

Viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomen kieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin, poliisi kertoo.

– Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin. Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille, poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista vihjeet.oulu(at)poliisi.fi sähköpostiin, vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä. Kiireellisen avun tarpeessa tulee aina soittaa hätänumeroon.

Lue myös:

    Uusimmat