Mainos

Poliisi julkaisi tuoreimmat tiedot epäillystä seksuaalirikosvyyhdistä – tämä kaikki Oulun tapauksista tiedetään nyt

8:42

Oulun poliisilaitoksella on tutkittavana kolme epäiltyä lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosta. Tämä tapauksista tiedetään tällä hetkellä.

Kolmen epäillyn seksuaalirikoksen kaikki uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä. Rikoksesta epäiltyinä on kymmenen ulkomaalaistaustaista henkilöä. Heistä kahdeksan on vangittuna.

Laajemman tapauksen rikosnimikkeitä ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus ja pahoinpitelyitä. Epäillyt teot ovat kohdistuneet 10-vuotiaaseen tyttöön kuluvan vuoden aikana.

Oulun käräjäoikeus vangitsi viime viikon keskiviikkona poliisin vaatimukseen perustuen seitsemän miestä tutkintavankeuteen. Tämän rikoskokonaisuuden epäillyt tunsivat toisensa entuudestaan.

Poliisilla on käsitys, miten tyttö ja miehet tunsivat toisensa. Sosiaalisella medialla on osansa asiassa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markus Kiiskinen.

Lievempään tekoon epäilty mies vapautettu

Kahdessa muussa tapauksessa rikosnimikkeinä ovat ensimmäisessä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja toisessa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö sekä törkeä raiskaus.

Epäillyt teot on tehty 17. marraskuuta Tuiran kaupunginosassa. Näihin tekoihin epäillyt miehet tunsivat toisensa. Toinen miehistä, jota epäillään törkeistä teoista, on vangittuna. Lievempään tekoon epäilty mies on vapautettu, koska vangitsemisen edellytyksiä ei hänen kohdallaan ollut.

Linkkinä sosiaalinen media, poliisi kehottaa varovaisuuteen

Kaikkiin tapauksiin epäillään jollain tavoin liittyvän sosiaalisessa mediassa tapahtunutta yhteydenpitoa uhrien ja tekijöiden välillä.

Epäillyt ovat tulleet maahan turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina. Kaikki ovat oleskelleet Suomessa jo vuosia. Osalle on annettu Suomen kansalaisuus.

Poliisi kehottaa edelleen nuoria ja nuorten vanhempia varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen sosiaalisen median käytössä etenkin tuntemattomien henkilöiden lähestyessä.

Oulun kaupunki on myös kehottanut lukemaan poliisin viestin huolella.

Niinistö ja Sipilä tuominneet teot

Eilen presidentti Sauli Niinistö kertoi MTV:lle epäiltyjen rikosten järkyttävän täydellisellä epäinhimillisyydellään. Niinistön mukaan nyt on osoitettava lujuutta, jotta kykenemme entistä tiukemmin ehkäisemään pahaa.

Tänään pääministeri Juha Sipilä on tuominnut teot iljettävinä ja raukkamaisina. Sipilä sanoo, ettei vihaa kuitenkaan pidä kohdistaa niihin, jotka ovat syyttömiä tilanteisiin. Sipilän mukaan on tärkeää, että kaikessa keskustelussa säilyy maltti.

Oulun poliisi varautunut itsenäisyyspäivälle

Oulun poliisista kerrotaan, että itsenäisyyspäivän tapahtumia turvaa hieman enemmän poliiseja kuin viime vuonna. 

Poliisin mukaan kirjoittelu sosiaalisessa mediassa on käynyt kuumana sen jälkeen kun useita ulkomaalaistaustaisia miehiä vangittiin epäiltynä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oulun keskustassa järjestetään illansuussa kaksi soihtukulkuetta, joista kumpaankin odotetaan noin sataa osallistujaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja