Miksi aina valehtelette siitä, että koolla ei olisi väliä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi aina valehtelette siitä, että koolla ei olisi väliä? Luuletteko meidän miesten loukkaantuvan totuuden kertomisesta, vai luuletteko, että mies oikeasti uskoo? Onko teillä väärä käsitys siitä, että mies pitäisi totuutta loukkaavana, mutta valehtelua ei?" ihmettelee nimimerkki petter.

Näin naiset vastasivat

"No en todellakaan valehtele, kun sanon, että koolla ei ole väliä. Joku toinen nainen voi kertoa oman näkemyksensä, mutta tämä on minun. Minulle on väliä tyypillä. Olen todella avosylinen nainen: on ollut pitkää, pätkää, nuorta, vanhaa, lihavaa, laihaa, lihaskimppua, punapäätä, vaaleaa, tummaa, kaljua, hippiä, juppia, narsistia, ylikilttiä, tervettä. En osaa eritellä, mikä yhtäkkiä on puoleensavetävää miehessä, mutta kun niin käy, on aivan sama minkä kokoinen kalu jalkojen välissä köllii, kunhan se löytyy. Ainut mikä ottaa suunnattomasti päähän, on seksuaalinen itsekkyys ja laiskuus."
– 33, vapaassa suhteessa

"Miksi miehiä tuntuu vaivaavan tämä kokoasia vuodesta toiseen? Ei sillä ole väliä, liian iso on jo epämukava ja semmoista en jaksaisi katsella. Niin sanotun varustuksen koon kommentointi arvostellen ei ole koskaan tullut mieleenkään, mielestäni on tökeröä toimia näin. Jos nainen taas sanoo sinulle, että sinulla on 'ihanan iso' ja tulkitset tämän naisten valehteluksi, vika ei ole naisessa vaan sinun päässäsi."
– 32, parisuhteessa

"Oletan, että kysymyksesi koskee peniksen kokoa. Joudun pettymykseksesi toteamaan, etten ole käynyt yhdenkään seksikumppanini kanssa keskustelua elimen koosta. Täten väitteesi siitä, että naiset aina valehtelevat, ei ihan osu.  Valehteluun ei myöskään ole ollut tarvetta oman seksihistoriani aikana. Matkan varrelle on osunut jos jonkinlaisia tapauksia, mutta koko ei koskaan ole ollut syy sille, että seksi olisi epämiellyttävää, saati huonoa. Mikäli itse koet epävarmuutta varusteluistasi, suosittelen kysymään asiasta ihan suoraan seksikumppaniltasi. Häiritseekö häntä koko? Jos vastaus on kyllä, voisitko huomioida häntä jotenkin paremmin?"
– 24, sinkku

”Ei kukaan myöskään kerro kellekään päin naamaa, että 'oletpas ruma'. Totta kai asiasta valehdellaan siksi, ettei kenellekään tulisi paha mieli. Tarvitseeko tästä nyt sitten loukkaantua? Eiköhän hyväntahtoinen valehtelu ole aina parempi kuin suoranainen loukkaus. 'Onpas sulla pieni, tuolla ei tee mitään' tuskin ilahduttaisi ketään vain siksi, että 'hei, ihanaa, kun olit niin rehellinen'. Jos nyt sen totuuden haluat, niin tässä tulee: koolla on väliä.”
– 32, sinkku 

"Ei se ole valetta. Oikeasti tunteen palo partneria kohtaan vaikuttaa eniten, sitten tekniikka, ja fyysinen ulottuvuus tulee kaukana hännillä. Näin ainakin minulla. Ehkä, jos olisi ihan parin sentin tapaus, niin sitten jo haittaisi? Paha sanoa, en ole ikinä kenenkään sulhoni ulottuvuuksia mittanauhalla mittaillut."
– 52, naimisissa

"En ole kenellekään miehelle ikinä sanonut, että koolla ei olisi väliä. Mutta voisin kuvitella, että jos olisin harrastamassa seksiä vaatimattomasti varustetun miehen kanssa ja hän kysyisi asiasta, niin todellakin sanoisin, että sillä ei ole väliä. Ilman muuta ajattelen, että mies muuten loukkaantuisi ja voisi saada elinikäiset seksuaaliset traumat. Toivon, että kukaan mieskään ei sano (kysyessä tai kysymättä) kenellekään naiselle, että 'onpas sulla väljä tavara'. 

Olen myös lukenut, että ihan oikeasti pieni penis ei välttämättä haittaa, jos mies kuitenkin kompensoi sitä sormi- ja kielitaidoillaan. Toki sitä en kiellä, että pelkkä yhdyntä silloin sellaisenaan ei todennäköisesti ole niin hekumallinen."
– 30, naimisissa

"Ensinnäkin, kuten äitini opetti minulle edelleen tuntemattomasta syystä, koolla on väliä. Harvoin kukaan mies on kuitenkaan minulta kysynyt, mitä mieltä olen hänen 'miehisestä pituudestaan'. Olen asiasta onnellinen, sillä en ole varma, miten kysymykseen tulisi vastata kohteliaasti, mutta rehellisesti.

Jos sentit tuntuisivat minusta riittämättömiltä, vastaisin luultavasti todellista mielipidettäni lieventäen. Syy on yksinkertainen: en halua loukata ihmistä sellaisista asioista, joille hän ei voi mitään. En itsekään toivo, että mies huomauttaisi minulle vääränlaisista rinnoista, vatsamakkaroista tai selluliitista. Mikäli herralla nyt olisi todella pieni penis ja pitäisin tästä muuten todella paljon, ehdottaisin luultavasti asentoja, joista saan itsekin jonkinnäköistä tuntumaa muustakin kuin silmien pyörittelystä. En silti siinäkään vaiheessa aloittaisi keskustelua toteamalla: 'Kun sinulla nyt on minimuna, niin...'

En tiedä, pitävätkö miehet totuutta loukkaavana. Itse kuitenkin koen, että turhan suoraan ilmaistut, henkilökohtaisia ominaisuuksia koskevat tokaisut voivat loukata ja satuttaa. Valehtelu on eri asia kuin pehmeä ilmaisu."
– 25, sinkku


***

Lue myös:

    Uusimmat