Mitä Karim Benzema sitoo käteensä vuodesta toiseen? Tavaramerkki-asuste jäi mukaan kipeän törmäyksen jälkeen

1:34
Karim Benzema siirsi pallon tyhjään maaliin ja pelästytti Real Madridin kannattajat tuuletuksessaan

Real Madridin kärkiase Karim Benzema oli keskiviikkoiltana jälleen tuttu nimi maalisarakkeessa, kun ranskalainen osui viime vuosina tälle mieluisaksi vastustajaksi osoittautunutta Liverpoolia vastaan vieden Real Madridin Mestarien liigan puolivälieriin. Viime vuosilta tutuksi on tullut myös Benzeman oikean käden "asuste".

Benzeman oikeasta kädestä löytyvä hanskan kaltainen sideharso on muodostunut tälle jo lähes tunnukseksi, mutta vaivaavatko vanhat vammat miestä yhä vai mistä oikein on kysymys?

Viime kaudella kaikissa kilpailuissa 46 ottelua pelannut ja 44 maalia tehnyt Benzema on pitänyt kääröä kädessään jo kolmen vuoden ajan. Taustalla ei kuitenkaan ole taikausko, vaan terveydelliset syyt.

Benzema mursi oikean pikkusormensa törmäyksessä Real Betisin puolustajan Marc Bartran kanssa La Liga -ottelussa tammikuussa 2019. Vamma vaati leikkausta, ja lääkärit kertoivat Benzemalle tämän tarvitsevan kahden kuukauden kuntoutuksen ennen kuin tämä voisi turvallisesti palata pelikentälle.

Ranskalainen käski lääkäreitä vetämään sormen paikalleen. Kuusi päivää myöhemmin Benzema pelasi Realin seuraavassa ottelussa Sevillaa vastaan täydet 90 minuuttia. 14 päivää loukkaantumisen jälkeen hän osui Espanyolia vastaan 4–2-voitossa.

Pikaisella paluulla oli seurauksensa: Benzema pääsi nopeasti takaisin tositoimiin, mutta sormi sai uuden osuman ja toipuminen vaikeutui. Toisen osuman ajankohdasta ei ole tietoa, mutta Benzema vahvisti sen ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa kauden 2021-2022 alussa.

– Minulla oli leikkaus, mutta ongelma on, että tarvitsisin kahden kuukauden levon ja haluan olla joukkuetovereideni kanssa, Benzema sanoi

– Loukkasin sormen myöhemmin uudelleen, mutta nyt minulla ei ole aikaa uudelle leikkaukselle, joten sen vuoksi pelaan siteen kanssa.

Benzema käyttää siis käsisidettä samaan aikaan, kun hän välttelee tositoimista sivuun vievää toimenpidettä. Ottelukalenterin ruuhkautuessa kausi kaudelta entisestään kahden kuukauden aikaikkunan löytyminen on osoittautunut vaikeaksi.

Samalla pelaaja itse sekä Real Madrid ja Ranskan maajoukkue ovat tehneet siteestä tavaramerkin, jota ei piilotella – päinvastoin. Sormen todellinen tila tuli julki viime vuoden Ballon d'Or -gaalassa, jossa Benzema pokkasi maailman parhaan pelaajan palkinnon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja