Mainos

Mitä ihmettä? Intialaiskoulu halusi lunttaamisen kuriin – Oppilailla pahvilaatikot päässä kokeessa

Intialainen Bhagat College on saanut osakseen arvostelua sen jälkeen kun sosiaalisessa mediassa alkoivat kiertää kuvat koulun oppilaista tekemässä koetta pahvilaatikot päässään. Koulun mukaan kyse oli kokeilusta, josta on jo luovuttu.

Koulu sijaitsee Haverin kaupungissa Intian eteläosassa sijaitsevassa Karnatakan osavaltiossa. Muun muassa CNN:n julkaisemissa kuvissa näkyy, miten luokkahuoneessa koetta tekevillä opiskelijoilla on päässään pahvilaatikot. Laatikon päähän oli leikattu pieni aukko, jotta opiskelijat pystyivät näkemään koepaperin, mutta eivät sivuilleen.

Koulun mukaan kyse oli kokeilusta, jolla oli tarkoitus vähentää lunttaamista. Koulun henkilökunnan jäsen julkaisi kuvat perjantaina Facebookissa, jossa ne lähtivät leviämään. Koulu on laatinut tapahtuneesta anteesipyynnön sekä kirjallisen selvityksen viranomaisille.

Arvostelijoiden joukkoon liittyi Twitterissä muun muassa osavaltion opetusministeri S. Sureh Kumar, joka vertasi opiskelijoiden kohtelua eläinten kohteluun.

Koulu puolusti toimintaansa muun muassa sillä perusteella, että pahvilaatikon pukeminen oli vapaaehtoista ja että opiskelijoiden vanhemmille oli kerrottu siitä etukäteen.

Opiskelijat toivat itse omat laatikkonsa ja suurin osa luopui niistä ensimmäisen puolen tunnin sisällä. Lunttaamisesta oli tullut koulussa suuri ongelma viimeisen vuoden aikana, ja laatikkokokeilu oli yksi keino taistella ilmiötä vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja