Koulua syytetään 12-vuotiaiden riisuttamisesta – "hihitteleviä" tyttöjä epäiltiin huumeidenkäytöstä

1:47
Miltä kouluruoka nykyisin maistuu? Kävimme testaamassa

Yhdysvaltalaiskoulua syytetään 12-vuotiaiden tyttöjen pakkoriisumisesta. Vanhemmat saivat tietää tapauksesta lapsiltaan.

Yhdysvaltalaiskoulua syytetään oppilaiden pakkoriisumisesta. Binghamton East Middle School nousi otsikoihin, koska sen väitetään riisuttaneen 12-vuotiaita tyttöjä, koska nämä olivat "hyperaktiivisia". Tytöt ilmeisesti pelleilivät tai hihittelivät lounasaikaan, mikä herätti epäilyn huumeista.

Neljä tyttöä vietiin koulun hoitajan huoneeseen, missä heidät pantiin riisumaan. Paikalla oli terveydenhoitajan lisäksi koulun apulaisrehtori.

Vanhemmat saivat tietää tapauksesta lapsiltaan

Tyttöjen vanhempien lausunnon mukaan tytöt vietiin yksitellen "yksityiseen tilaan", jossa heitä pidettiin yli tunti, jonka aikana heiltä etsittiin huumeita. Kolme tyttöä suostui riisumaan, mutta yksi kieltäytyi ja joutui koulun sisäiseen arestiin.

Tytöille tehtiin myös raittiutta mittaava testi.

Jos kuva ei näy, katso se tällä.

– Me vanhempina emme antaneet suostumustamme näihin etsintöihin. Meitä vanhempia ei informoitu asiasta koulun toimesta ennen tai jälkeen etsintöjen, vanhempien lausunnossa lukee.

Vanhemmat saivat tietää tapauksesta lapsiltaan. Tapahtuneen seurauksena tytöt eivät enää "tunteneet oloaan turvalliseksi" koulussa.

Kommentoijat ovat olleet tilanteesta pöyristyneitä ja huomauttaneet, että 12-vuotiaiden tyttöjen kuuluukin olla yliaktiivisia ja nauravaisia. Osa uskoo, että epäilykset liittyivät tyttöjen tumman ihonväriin, eikä vaaleaihoisia tyttöjä olisi kohdeltu samalla tavalla.

Koululla on oikeus suorittaa etsintöjä

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lausunnossaan koulu kielsi riisuttamisen ja vetosi siihen, että säännösten mukaan lapsilta voidaan poistaa "kookkaat" vaatteet esimerkiksi verenpaineen mittaamista varten, mutta kyseessä ei ole riisuttaminen. Koululla on myös oikeus suorittaa etsintöjä, jos opettaja epäilee esimerkiksi "haitallisen aineen" hallussapitoa tai muuta uhkaa terveydelle.

Huume-epäily osoittautui perättömäksi. 

Esimerkiksi rehtoria on vaadittu eroamaan tapauksen johdosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja