Mistä tietää kohdanneensa Sen Oikean?

Kun olet itse se oikea, vedät todennäköisemmin samankaltaisia ihmisiä puoleesi.

Parisuhdeasioihin perehtynyt terapeutti ja kirjailija Margaret Paul kirjoittaa kolumnissaan, että hän tunnistaa kaksi erilaista syytä, miksi ihmiset hinkuvat parisuhteeseen ja avioon. Toiset etsivät rakkautta, itsetunnon paikkausta ja parisuhteen turvallisuutta, kun toiset haluavat aidosti jakaa rakkautta ja kasvaa tunnetasolla sekä henkisesti.

Rakkausguru muistuttaa, että vedämme puoleemme ihmisiä, joilla on samanlaisia toiveita ja tarpeita. Rakkaudenkaipuiset, omaa tyhjyyttään täyttävät ihmiset vetävät puoleensa samanlaisia ihmisiä. Siksi kaksi pelkkää turvallisuutta ja rakkautta janoavaa ihmistä ei Margaretin mielestä ole hyvä yhdistelmä: he ovat yhdessä vain täyttääkseen omaa tyhjyyttään ja tarpeitaan sen sijaan että haluaisivat jakaa rakkautta ja kasvaa yhdessä.

Katso peiliin!

Kannattaa unohtaa kysymys ”onko hän se oikea”. Margaret Paul kehottaa kaikkia kysymään, että olenko minä itse se oikea, joka tuo suhteeseen rakkautta – vai itsekäs ja tarvitseva ihminen, joka etsii rakkaussuhteesta vahvistusta oman itsetunnon pönkittämiseen.

Margaretin mielestä kaksi ihmistä on oikeita toisilleen, jos he ryhtyvät suhteeseen oppiakseen yhdessä ja jakaakseen rakkautta. Hänen mukaansa ottaa kuukausia ymmärtää, onko parisuhteen toinen osapuoli oikea juuri itselle. Kuinka hän toimii konfliktitilanteessa? Kuinka kauan kestää, ennen kuin hän avautuu toiselle ihmiselle?

Muista myös nämä kolme kultaista sääntöä suhteeseen ryhtyessä:

1. Välillänne täytyy olla vetovoimaa. Jos et tunne fyysistä vetovoimaa tähän ihmiseen ensimmäisen puolen vuoden aikana suhteessanne, niin tuskin sitä tulee ilmenemään myöhemminkään.

2. Olettehan molemmat huolehtivaisia, myötätuntoisia ja empaattisia ihmisiä?

3. Kummankin täytyy oppia konfliktitilanteista. Tärkeintä ei ole voittaa kiistoja ja olla oikeassa.

Parisuhdegurun mielestä myös yhteiset kiinnostuksen kohteet ja arvot ovat tärkeitä, mutta ilman kolmea yllä mainittua kohtaa ne eivät yksin pidä parisuhdetta kasassa.


AVA

Lähde: Huffingtonpost.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja