Alivoimamaali ja jäähyily sotki Pikkuleijonien pelin: "Nollaamisen kyky on tärkeä, oli sitten kyseessä voitto tai tappio"

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue kärsi MM-kilpailujen avausottelussa katkeran tappion Kanadalle 5-3 numeroin. Suomi johti ottelua toisessa erässä 3-0, mutta Kanadan alivoimamaali ja Pikkuleijonien jäähyily sotki Suomen pelin.

Kanada onnistui iskemään toisen erän alkupuolella alivoimamaalin, joka kavensi pelin 1-3 numeroihin. Suomi oli ehtinyt olemaan ainoastaan 15 sekuntia ylivoimalla. Vajaata viittä minuuttia myöhemmin Kanada iski taas ja nousi jo maalin päähän. Se ja sen jälkeinen jäähyily sotki Suomen peliä. 

– Tietenkin tämän ikäisten peliin kuuluu se, että tunnepuoli lähtee viemään ja tulee sitä ylipelaamista. Kanadalla on paljon hyviä yksilöitä ja se on luistelunopea sekä nälkäinen ryhmä. Vastus oli piinkova. Sen tasoista joukkuetta vastaan pitää olla sen oman tason siinä maksimissa, Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila avasi MTV Urheilulle.

– Tason pitäminen tasaisena 60 minuutin ajan on välillä haaste aikuis- sekä juniorijääkiekossa. Tänään pelin epätasapino ja pienellä riskillä hyökkääminen vei meiltä voiton. Peli oli otettavissa, mutta ei oltu riittävän kypsiä siihen, Marttila jatkoi.

Marttila peräänkuulutti ottelun jälkeen, että joukkueen pitää pystyä nollaamaan pelit, oli sitten kyseessä voitto tai tappio. 

– Kolmen vuoden aikana ollaan oltu vastaavissa tilanteissa, että ollaan oltu johdossa tai tappiolla yhdellä tai useammalla maalilla. Peli voi päättyä kuitenkin suuntaan tai toiseen. Sellaiset tietynlaiset lainalaisuudet pitää olla pelissä ja nollaamisen kyky on tärkeä. On kyseessä voitto tai tappio, niin sitä ei voi liikaa alkaa märeksimään, Marttila totesi.

Pikkuleijonien MM-turnaus jatkuu perjantaina, kun se saa vastaansa Valko-Venäjän.

Lue myös:

    Uusimmat