Missien kesäherkuilla pysyt bikinikunnossa

Kysyimme misseiltä, mitkä ovat heidän suosikki kesäherkkunsa ja miten rantakunto pysyy yllä.

Vuonna 2009 missiksi kruunatun Essi Pöystin ruokalautaselta ei grilliherkuille nyt liiemmin tilaa löydy, sillä ne eivät kuulu Miss Universum -kisoihin treenaavan ruokavalioon. Kuntokuuri on loppusilausta vaille valmis ennen kuin Suomen edustaja suuntaa elokuussa kohti Bahamalla järjestettäviä kisoja.

Essi on huomannut treenaamisen aloitettuaan, ettei herkkunälkä häntä enää usein piinaakkaan. Hän painottaa riittävän liikunnan ja terveellisen ruokavalion tärkeyttä. Koskaan nainen ei ole stressannut syömisistään, eikä ruoka ole hänelle mikään juttu.

Essi sallii itselleen herkkuhetken kerran viikossa. Kesällä maistuu jäätelö, lempimakuna on lakritsi.

– Jäätelöhän ei ole ollenkaan paha, kyllähän se kuuluu kesään. Vähemmälle ennen kisoja saisi jäädä terassisiideri, Essi sanoo.

Jos kesäpäivää tahtoo virkistää jollain terveellisellä, salaatit kuten esimerkiksi kreikkalainen salaatti, ovat hallitsevan Miss Suomen valinta. Kuumalla ei tee mieli rasvaista pihviä.

Miss Suomi 2008 Satu Tuomistolle ei kesäisin jää aikaa lomailulle, johon herkuttelu usein kuuluu, sillä vaatemyyjänä, mallina ja yrittäjänä työskennellyt nainen on viettänyt kesänsä suurelta osin töissä.

– Ehdoton kesäherkkuni ovat mansikat, uudet perunat ja silli. Perunoihin pieni nokare voita niin ai että!, Satu myhäilee.

Tanssii tähtien kanssa -voittaja valitsee siis terveelliset kesänamit lihottavien sijaan. Hän ei käy usein terasseilla, vaan nauttii kesän antimista ennemmin kotona, jossa jääkaappi on nytkin marjoja täynnä.

Kerran viikossa tai kahdessa kauppareissulta tarttuu mukaan karkkipussi, mutta muutoin karkkihylly kannattaa Sadun mielestä kiertää kaukaa turhilta kiloilta välttyäkseen. Kesäisin grillatessa Sadulle riittää runsas proteiinisen lihan kanssa salaatti, eikä hän silloin kajoa hiilihydraattipitoisiin ruokiin.

Päivittäin lenkkeilevä kaunotar välttää ympäri vuoden vaaleaa leipää ja turhia hiilihydraatteja, sillä ne näkyvät ihon kunnossa.

Sadun ruokalistalla ei ole kiellettyä hedelmää.

– Jos minun tekee mieli kebabia, minä haen kebabia, missi kertoo.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi tänä vuonna valittua Elsi Suolasta houkuttavat jäätelökioskit, joihin hän törmää rannalle johtavan tien varrella väkisinkin. Elsi grillaa harvoin, koska ei ole sen tyyppisten ruokien perään. Ennemmin hän nauttii kesäkuumalla mango-, suklaa- tai minttusuklaajäätelön.

– En herkuttele nyt, kun Miss Intercontinental -kisat ovat syyskuussa. Pitäisi alkaa treenaamaan ja ottaa itseä niskasta kiinni, sanoo perintöprinsessa. Naiselle herkuttelussa pätee se, ettei saa ahmia mitään liikaa.

Miss Suomi 2009 -kilpailun toinen perintöprinsessa Linda Wikstedt suhtautuu missinelikosta rennoiten rantakunnossa pysymiseen.

– Syön melkein päivittäin suklaata ja karkkia. Osaan kontrolloida herkutteluni. Olen aina syönyt paljon, naurahtaa Linda, jolle on siunaantunut hoikan geenit.

174 senttisen ja 51 kiloisen kaunottaren mielestä jäätelö ja makkara yksinkertaisesti kuuluvat kesään.

– Olen pienestä pitäen tykännyt Amppari-jätskistä. Ostan sellaisen aina, jos satun löytämään.

Lindan kevyt kesäherkku-vinkki on mehujää: sellaisen syöminen ei naisen mukaan paljoa lihota, ja se viilentää mukavasti kuumuutta auringossa paahtuessa.

Tärkeää on pitää ruoka ja liikunta tasapainossa. Linda pysyy kesäkunnossa tekemällä kävelylenkkejä ja käymällä salilla pari kertaa viikossa.

Teksti: Lotta Kvist/MTV3

Kuvat: MTV3 ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat