Mainos

Missä viipyy ulkomaiden jouluposti?

Ongelma: jouluaatto on jo huomenna, eikä ulkomailta ole vieläkään tullut lahjapakettia, joka lähetettiin jo viime viikolla. Suomen päässä Itella vakuuttaa, että tähän mennessä saapunut jouluposti on mennyt tänään eteenpäin.

Kuitenkin on vielä monia, jotka eivät ole paketistaan kuulleetkaan.

- Ongelma on siinä, että kansainvälisessä postiliikenteessä paketti kirjautuu tiedostoihimme vasta sitten, kun ulkomainen postilaitos on kirjannut sen johonkin koneeseen, selvittää Itellan viestinvälitysjohtaja Jarmo Välimaa.

- Tämän vuoksi ulkomailla voi olla vielä paketteja, joista meillä ei ole tarkkaa tietoa.

Lähiaikojen lentoliikenteen viivästymiset ovat suurin syy ulkomaiden postiliikenteen ongelmiin. Euroopassa lumitilanne on aiheuttanut ruuhkaa erityisesti Saksassa Frankfurtin kentällä, jonne on jäänyt erittäin paljon postia. Häiriötilanteissa Itella on reitittänyt kauttakulkupostin korvaavaa reittiä pitkin, jos se on ollut mahdollista.

Frankfurt on Euroopassa keskeinen kauttakulkukenttä Etelä-Amerikan ja Eteläisen Afrikan välillä. Paikalliset toimijat eivät osaa antaa arviota, milloin postiruuhka saadaan purettua. Välimaan mukaan näiltä alueilta tuleva postiliikenne on vähäistä.

Postinjakajat töissä jouluaattonakin

Tänään ja huomenna joulupostien jakelussa turvaudutaan poikkeusjärjestelyihin. Tänään postimiehet työskentelevät vielä kello 16 jälkeenkin, huomenna postia jaetaan vielä Kainuussa.

Itella haluaa turvata postien perillemenon jouluksi, vaikka poikkeukselliset keliolosuhteet ovat aiheuttaneet aikataulumuutoksia ja muun muassa Pohjois-Suomen lentopostin myöhästymisen.

- Yleisesti voin sanoa, että jouluposti saadaan tänäkin jouluna perille, Jarmo Välimaa vakuuttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.