Missä autoilijan kannattaisi asua? Talousblogi pisti Suomen kaupungit hintajärjestykseen

Lainojen vertailupalvelu Talouteni.fi selvitti blogissaan Suomen kalleimmat ja halvimmat kaupungit autoilijan näkökulmasta. Vertailussa otettiin huomioon niin eri polttoainelaatujen kuin katsastuksen ja vakuutustenkin hintataso.

Pääkuvan video

Autoilija pelastui kuolettavalta kolarilta – väisti rekan viime hetkellä

Leaseplanin tekemän selvityksen mukaan Suomi on autoilijalle Euroopan toiseksi kallein maa. Ainoastaan Italiassa autoilijan kukkaroa rokotetaan enemmän.

Talouteni.fi vertaili viittä eri tekijää, jotka vaikuttavat auton omistamisesta aiheutuviin kustannuksiin. Vertailussa oli mukana kaikki Suomen 107 kaupunkia Maarianhaminaa lukuunottamatta.

Kalleimmaksi kaupungiksi nousi Kauniainen, jossa esimerkiksi vakuutuksen hinta oli lähes 300 euroa kalliimpi kuin vertailun halvimmissa kaupungeissa. Ehkä hieman yllättäen Helsinki ja Vantaa löytyvät vasta sijoilta 4 ja 5, sillä Kauniaisten jälkeen kalleimmat kaupungit olivat Kokemäki ja Ikaalinen.

Suomen halvimmaksi kaupungiksi autoilijan näkökulmaksi paljastui Hamina, josta löytyivät sekä halvimmat polttoaineet että vertailun huokeimpiin lukeutuneet katsastukset ja vakuutukset.

Lähde: Talouteni.fi

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja