Miss Suomi -kisojen kohtalo on erittäin epävarma – Sunneva Kantola kommentoi: "Tämä on hyvin surullinen tilanne"

Hallitsevat missit kertovat kauneusihanteiden muutoksesta 8:04
Hallitsevat missit kertovat kauneusihanteiden muutoksesta

Sunneva Kantolan mukaan Miss Suomi -organisaatio on kokenut erittäin kovan kolauksen koronavirusepidemian takia.

Miss Suomi -organisaatiota pyörittävän Sunneva Kantolan mukaan koronavirusepidemia Suomessa on heittänyt synkän varjon kilpailun ylle. Kantola kertoo MTV Uutisille, että kilpailun kohtalo tämän vuoden osalta on vielä epävarma. Miss Suomi -finaali oli alunperin tarkoitus järjestää 22. toukokuuta. 

– Yleisötapahtumaa emme tietenkään voi tehdä, mutta tietysti studiossa voisimme sen (finaalin) tehdä. Mutta minulla ei ole oikein vastausta, koska elämme tämän tilanteen mukaan. Tottakai tämä vaikuttaa ja isosti. 

– Finaaliin ollaan mietitty erilaisia vaihtoehtoja, että siirtyykö syksyyn vai pidetäänkö kiinni aikataulusta, mutta minulla ei ole vastausta niihin. Kaikki riippuu tästä tilanteesta, että mihin tämä kehittyy. Finaali on kuitenkin vasta toukokuun 22. päivä näillä näkymin, niin toivon mukaan silloin maailma on jo palautunut entiselleen. Mutta jos ei ole, niin sitten me eletään sen mukaan. 

Kantola toivoo, että tilanne koronaviruksen suhteen ehtii muuttua kahden tulevan kuukauden aikana. Miss Suomi -kiertueen oli tarkoitus alkaa finalistien kera 22. huhtikuuta. Nyt kuitenkin kaikki missikokeilaiden tulevat tapahtumat on peruttu toistaiseksi. 

– Kyllä se meihin, ketkä olemme tapahtuma-alalla, iskee ensimmäisenä. Tämä on hyvin surullinen tilanne kaiken kaikkiaan, mutta terveys edellähän tässä mennään joka asiassa. 

Misseillä on ollut tapana suunnata keväisin myös Turkkiin kiertueelle. Ulkoministeriö kuitenkin linjasi viime viikolla, että kaikkea matkustamista ulkomaille on nyt vältettävä, joten myös missien Turkin-matka on toistaiseksi pannassa. 

Kantola oli semifinalistien kera Vuokatissa kuvausmatkalla viime viikolla, kun hallitus tiedotti pääministeri Sanna Marinin johdolla tekemistään linjauksista koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kantola kertoo ryhmän päättäneen tuolloin jäädä Vuokattiin viimeistelemään tuon osuutensa Matkalla Miss Suomeksi -ohjelman kuvauksista, sillä he liikkuivat yhtenä joukkona ja kaikki olivat hyvävointisia. 

– Paljonhan se siellä vaikutti joka päivä ja keskustelimme paljon asiasta, ja tietysti muun muassa käsihygienia korostui entisestään. Mutta tehtiin silloin päätös siinä mielessä silloin, että jatketaan kuvauksia, kun olemme kerran samalla porukalla, niin mihinkään vaaraan ei siinä ketään laitettu, kaikki tehtiin annettujen ohjeiden mukaan. Nyt me olemme kaikki omissa kodeissamme ja voimme hyvin. 

Kantola on itsekin tällä hetkellä kotonaan Sulkavalla ja toivoo, että vaikeassa tilanteessa nähdään pian valoa tunnelin päässä. 

– Toivottavasti kaikki selviävät tästä tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat