Minttu Kaulanen löysi tv-ohjelman kuvauksista hengenheimolaisen yllättävältä taholta: "Alettiin höpisemään ja sitten me nukuttiin jo vierekkäin"

9:00
Vappu Pimiä täräytti Kaulasille suoran kysymyksen seksielämästä Vappu ja Marja Livessä – näin Minttu Kaulanen vastasi

Minttu Kaulanen kertoo löytäneensä Farmi Suomi -ohjelman kuvauksissa nopeasti yhteisen sävelen Matti Nykäsen lesken Pia Nykäsen kanssa.

Huhtikuussa Nelosella alkavassa Farmi Suomi -ohjelmassa liuta suomalaisjulkkiksia mittelee ja testaa taitojaan maatilan askareiden parissa. Yksi heistä on muun muassa Diilissä ja Suurimmassa pudottajassa aiemmin nähty tosi-tv-konkari Michele "Minttu" Murphy-Kaulanen.

– Menee heittämällä top-ykköseen sekä epämukavuuden että mukavuuden kannalta. Aika kultaa muistot ja tästä on jo jonkin aikaa, mutta vielä ei niin paljon ole kullannut, että haluaisin sinne takaisin, Kaulanen tokaisi MTV Uutisille Farmin pressipäivänä.

Minttu kehuu porukassa vallinneen hyvän yhteishengen koko ajan ja sanoo, että jokainen osallistuja oli hänen mielestään sitä tyyppiä, jolle voisi soittaa tilanteessa kuin tilanteessa. Yhden kilpailijan kanssa hän kuitenkin tuli juttuun erityisen hyvin. Hän kertoo, että mäkihyppylegenda Matti Nykäsen lesken Pia Nykäsen kanssa löytyi nopeasti yhteinen sävel, vaikka kaksikko ei ollut tavannut koskaan aiemmin.

– Tavattiin ensimmäisen kerran, kun tehtiin ohjelman traileria, mutta silloin ei taidettu vaihtaa vielä sanaakaan. En tiedä, miten se oikein alkoi. Me vaan alettiin höpisemään ja sitten me nukuttiin jo vierekkäin, Kaulanen kertoo.

Hän arvelee tulleensa Pia Nykäsen kanssa hyvin juttuun, koska molemmat naisia yhdistää ainakin kaunistelematon raatorehellisyys.

– Arvostan naisia ja ylipäänsä ihmisiä, jotka ovat aidosti oma itsensä. Pia oli täysin oma itsensä kameran edessä sekä silloin, kun kamerat eivät käyneet. Hän on myös kaikkinensa samanlainen riippumatta siitä, kuka hänen edessään on. Arvostan sitä hirveästi, Kaulanen pohtii.

Kaulasten perheen koti on nykyisin kokonaan Lapissa, kun Minttu ja Sampo luopuivat Tampereella olleesta asunnostaan. Etelään ei ole tullut ikävä ja saman katon alle muuttaminen lähes vuosikymmenen kestäneen etäsuhteen jälkeen on sujunut Mintun mukaan ilman isompia törmäyksiä. 

– Parisuhde voi toistaiseksi oikeinkin hyvin, vaikka ei enää eletä etäsuhteessa. Se on oikeastaan vain parantunut, mutta äkkiä on pakko koputtaa puuta, koska se voi hyvin mennä yhtä nopeasti huonoksikin, toteaa Minttu, jonka mukaan törmäykset parin välillä ovat isompaa luokkaa silloin, kun niitä on tullakseen.

"Ei niin huonoa tilannetta voi enää tulla"

Koronapandemia tyhjensi Lapin viime vuonna näihin aikoihin tyystin kesken parhaimman turistisesongin. Tämä näkyi myös Mintun ja Sampon liiketoiminnassa. Vaikka tilanne on nyt parempi, ei Minttu ryhdy paukuttelemaan henkseleitään.

– Ei niin huonoa tilannetta voi enää tulla kuin viime keväänä. Mutta päivä kerrallaan mennään – ihan kirjaimellisesti. Ihmisiä liikkuu, mutta eletään kuitenkin yhä sellaisessa tilanteessa, että ihmiset eivät edelleenkään viihdy kaupoissa, muistuttaa Minttu, jonka mukaan tämä näkyy siten, että kauppareissu pyritään hoitamaan mahdollisimman pikaisesti, eikä heräteostoksia tartu yhtä herkästi matkaan.

Kauppiaspariskunta on joutunut pohtimaan jatkuvasti uudenlaisia toimintamalleja.

– Semmoista jatkuvaa ruuvaamistahan se on, yrittämistä ihan kirjaimellisesti. Siksi kai sitä yrittäjyydeksi kutsutaan.

Kaulanen tunnustaa olevansa hieman surullinen matkailuyrittäjien puolesta siitä, että Lapin matkailu on noussut otsikoihin ja keskustelupalstoille varsin negatiivisessa sävyssä tuon tuosta. Hän kertoo lomailleensa itse miehensä kanssa hiljattain Saariselällä, missä turvallisuus oli otettu huomioon niin ravintoloissa, ulkoharrastusten parissa kuin hotellissakin.

– Ihmisten pitäisi enemmän käydä ja katsoa ennen kuin tuomitsevat, toteaa Kaulanen ja muistuttaa, ettei Lapin matkailu tarkoita pelkästään Levin ruuhkaisimmissa paikoissa oleskelemista.

– Mökit ovat niin laajalle levittäytyneet, ettei siellä ole pakko kohdata ketään, jos ei halua.

Kaulanen teki pari vuotta sitten suuren muutoksen elämäntapoihinsa ja pudotti painoa Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa. Hän sanoo, ettei ole viime aikoina vahtinut kilojaan.

– Suurimmasta pudottajasta tuli paljon eväitä reppuun, mitkä ovat mulla edelleen mukana. En osaa sanoa, onko vaaka heittänyt suuntaan tai toiseen, mutta sen tiedän, että vaatekoko on pysynyt samassa. Peilikuva kertoo, että jos laihdutusohjelmaan kysyttäisiin, niin ei olisi tarvetta lähteä. 

Farmi Suomi uusi kausi Nelosella ja Ruudussa 4. huhtikuuta alkaen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja