Minnesota-kapteeni Mikko Koivu avaa piinaavan loukkaantumisensa varjopuolia – "Olin aluksi todella huolissani"

Minnesota Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu loukkaantui ikävästi helmikuussa Buffalo Sabresia vastaan pelatussa NHL-ottelussa. Polvivamma pakotti kipparin sivuun loppukaudeksi.

Koivu loukkasi polveaan ikävästi, kun hän törmäsi Buffalon Tage Thompsonin kanssa. Vamma vaati lopulta leikkausta, joten Koivu joutui seuraamaan joukkueensa loppukautta sivusta.

Minnesotan kapteenina jo useiden vuosien ajan toimineen Koivun kausi ei ole koskaan aikaisemmin päättynyt loukkaantumiseen. Uusi tilanne oli Koivulle henkisesti haastava.

– Suurin haaste minulle oli, että tämä oli kauteni päättänyt loukkaantuminen, joten sitä tiesi, ettei voi enää pelata. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minulle tapahtuu näin. Minulla ei ollut oikeastaan sitä tavoitetta, että voisin palata vielä tällä kaudella tai kuukauden päästä. Se on ollut henkisesti vaikeinta minulle, Koivu toteaa

.

Loukkaantumiset ovat aina urheilijoille kovia kolauksia, sillä vamma pakottaa usein pelaajat erilleen muusta joukkueesta. Koivu huomasi itsekin olevansa loukkaantumisen aikana usein ärtynyt. Suomalaistähden tukipilarina toimi kuitenkin hänen perheensä.

– Pahoina päivinä haluaisin vain pyytää anteeksi käytöstäni, mutta he ovat olleet ymmärtäväisiä, Koivu kiittelee.

36-vuotias kokenut suomalaishyökkääjä lähestyy kovaa vauhtia 1000 NHL-ottelun rajapyykkiä. Mitä vanhemmaksi pelaaja tulee, sitä enemmän uudet vammat aiheuttavat huolta. Koivulla tilanne oli samanlainen, mutta lisätietojen jälkeen luottamus palasi kuitenkin nopeasti.

– En koskaan epäillyt itseäni ja tiesin pääseväni takaisin. Olin aluksi kuitenkin todella huolissani siitä, millainen vamma on kyseessä. Voinko luistella vielä samalla tavalla ja tuleeko se samanlaiseen kuntoon? Kun siitä sai tietää enemmän, se antoi minulle paljon itseluottamusta, että pääsen kuntoon. Nuo ovat luonnollisia ajatuksia, kun sinusta tulee vähän vanhempi, Koivu summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat